26-05-08

Sportieve bezigheden

Het bloggen blijft er de laatste tijd zowat overschieten, naast het snelle aflopen van de reguliere blogjes tenminste. Maar we zijn wel min of meer in beweging gebleven, dus hierbij een kort overzichtje:
- maandag 19/5: klein toertje met vast loopmaatje I. - 4,6km in net geen 28min.
- dinsdag 20/5: zoals hieronder te lezen valt, met de fiets naar't werk gereden - goed voor 40km
- woensdag 21/5: het weer is oké, dus opnieuw met de fiets naar de koekestad
- donderdag 22/5: loopmaatje I. is terug van de partij - tochtje door't Gebroekt - 5,4km in 33 min.
- zaterdag 24/5: met de fiets naar Lier gaan markten, samen met Schattie en Senne in de fietskar
- maandag 26/5: zelfde toertje als vorige week maandag - 4,6km in 27'30"

22:03 Gepost door Pinnie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lopen |  Facebook |

20-05-08

Staking = Fietsdag

Hoewel ik dagelijks met de bus naar het werk pendel, deed de aangekondigde spoorstaking me gisteren serieus nadenken over de trip richting Antwerpen en terug. Samen met Schattie enkele alternatieven uitgedokterd en uiteindelijk deze morgen voor de fiets gekozen! :-)

Om 7u 15 vertrokken en stipt om 8u20 op de bestemming gearriveerd... Het eerste stuk was zalig fietsen, hoe dichter ik bij hartje Antwerpen kwam, hoe drukker het werd en hoe meer verkeerslichten ik tegenkwam. Maar al bij al een positieve ervaring, voor herhaling vatbaar...

14:23 Gepost door Pinnie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) | Tags: fietsen |  Facebook |

05-05-08

Lentejogging

Zaterdag 3 mei - onder een stralende zon - stonden we massaal present in Kontich-Kazerne voor een familiedeelname aan de 26e lentejogging tijdens de plaatselijke meifeesten. :-)

Na een oproep van super Erik aan Schattie's broer Patrick werd er snel beslist om met z'n allen deel te nemen aan de 5km om nadien volop te kunnen supporteren voor Erik op de 10km. De eerste stevige zonnestralen zorgden ervoor dat het behoorlijk warm was op het parcours. Af en toe een stukje in de schaduw en een licht briesje zorgden voor de nodige verkoeling.

Patrick en Schattie stonden vooraan bij de start, klaar om een snelle tijd neer te zetten. Zusje en ik kozen een veilig plekje eerder achteraan het deelnemersveld om niet vertrappeld te worden door de snelle mannen. :-p Nadeel van dezelfde afstand te lopen is wel dat je absoluut geen besef hebt van wat de anderen aan't doen zijn. Achteraf bleek dat de 2 mannen écht wel snel gestart waren: zij eindigden op de 5e en 6e plaats in een tijd van 19:21 en 19:26. Helaas werd Schattie weer net geklopt, blijven oefenen dus... of definitief voor de langere afstand kiezen tot hij toch eens kan winnen. ;-) Zusje en ik zijn een stuk minder snel, uiteindelijk over de meet gelopen in 27:43 en 31:28, respectievelijk 48e en 64e plaats. Daar zit dus nog altijd progressiemarge op... :-p

Nadien nog kunnen toekijken hoe Erik met gemak de 10km op zijn naam schreef: zijn voorsprong werd elke ronde groter en groter. Hij liep een superknappe wedstrijd in 34:46, waarschijnlijk waren de rondes net iets langer dan 2,5km. Mijn iPodje gaf voor de korte afstand ook al 5,3km aan. Leuke dag, weeral uitkijken naar een volgende "wedstrijd" se...

22:16 Gepost door Pinnie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) | Tags: lopen |  Facebook |

03-05-08

Trainingsloopjes

Het is intussen weeral effe geleden dat ik hier nog eens ben geraakt, maar we hebben gelukkig wél af en toe de loopschoenen aangetrokken... Als we op de volgende aflossingsmarathon een scherpere tijd willen neerzetten, moet er getraind worden, nietwaar?!? ;-) Trouwens, die Ekiden in Brussel is niet op hetzelfde parcours als de échte marathon (die ook pas in oktober doorgaat als ik me ni vergis). Hopelijk is het dus niet al te zwaar...

Wat de trainingen betreft:

  • Vrijdag 25/4: Het is niet eerder gelukt om de spiertjes los te gooien na de aflossingsmarathon. Vandaag met loopmaatje I. een toertje van ongeveer 4,75km gedaan in een kleine 28'.
  • Dinsdag 29/4: Opnieuw afgesproken met mijn loopmaatje. Maandag hadden we ons nog laten afschrikken door de donkere wolken, vandaag kon niks ons tegenhouden! :-p Na ons looptoertje stond er 5,5km op de iPod-teller in 32'.
  • Donderdag 1/5: Van de kleine straaltjes zon geprofiteerd om in de voormiddag een toertje te gaan lopen met Schattie en Senne. Als ik samen met mijn ventje loop is de afstand meestal iets langer en ligt het tempo ook dikwijls ietsiepietsie hoger. Deze keer kwamen we na net geen 50' uit op 8,5km.

21:40 Gepost door Pinnie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lopen |  Facebook |

28-04-08

Antwerp Marathon 20/4

Jawel, het is ons gelukt! :-) Vorige week zondag stond de Antwerp Marathon, aflossingsmarathon, 10Miles en een handvol andere loopwedstrijden op de kalender. Samen met 5 andere collega's hadden we ons ingeschreven voor een leuke en sportieve uitdaging, nl. samen de volledige afstand van een marathon afleggen! En aangezien sommigen zelfs niet eens wisten wat die afstand precies was, kan je wel geloven dat het kon tellen qua uitdaging...

Dus stonden we 's morgens vroeg met z'n zessen fris en monter - de ene collega al wat frisser dan de andere ;-) - op Antwerpen L.O. Wel grappig om te zien hoe een tram die normaal op zondagmorgen geen kat vervoert opeens vol zit met lopers... Om 9u stipt stonden we aan de metro-uitgang, klaar om onze loopnummers op te halen. Aangezien we ingeschreven waren via de personeelsvereniging van't werk, moesten we op zoek naar een aparte stand. En die pipo's hadden géén plannetje meegegeven dus het was al een overwinning op zich toen we eindelijk de juiste locatie hadden gevonden! :-p Snel onze nummers opgespeld, onze coole t-shirts aangedaan, een groepsfoto gemaakt en naar de start gerept.

Collega 1 begon al lichtjes zenuwachtig te worden, want zij moest nog de juiste plek vinden om haar rugzak af te geven en de klok ging al richting 10u. Collega 2 mocht ook op linkeroever blijven en collega 3 en ik gingen alvast naar de bus zodat we zeker op ons aflossingspunt zouden geraken. Ook de andere collega's werden met speciaal ingelegde bussen naar de juiste aflossingspunten gebracht. Onze bussen waren al vertrokken toen om 10u het startschot werd gegeven.

Eens we op ons aflossingspunt stonden, was het rustig afwachten. We gingen ervan uit dat iedereen ongeveer 10km/u zou lopen, dus ik had nog alle tijd om een boterhammetje naar binnen te spelen. Een beetje later kwam Schattie tevoorschijn, hij had zijn koersfiets van stal gehaald (daar zal een stevige laag stof op gelegen hebben) en was helemaal naar't Rivierenhof gefietst om te komen supporteren. Na een tijdje begon ik toch een beetje zenuwachtig te worden, hoewel het nog wel effe zou duren voor ik zou kunnen beginnen lopen. Toch maar snel gebruik gemaakt van de sanitaire voorzieningen (goed geregeld van de organisatie, alleen volgende keer ook aan WC-papier denken!) zodat er geen plasje meer in de weg zou zitten...

Het duurde niet lang voor de eerste lopers passeerden, alle lopers die stonden te wachten moedigden hen luidkeels aan. Geleidelijk aan konden ook de eerste aflossingslopers vertrekken. Best wel spannend iedere keer er een nummer werd afgeroepen... Af en toe passeerd er ook een bekend gezicht: Erik (dat zeg er zéér goed uit!), Pierre (de man van een collega - aan zijn eerste marathon bezig) en Kris (een collega van financiën).

Uiteindelijk was het dan zover: Paul (man van collega 5) kwam er aangereden op de fiets om aan te kondigen dat collega 3 eraan kwam! Snel het aflossingslint aangenomen, proficiat geroepen en op pad voor mijn 10km. Ik had al snel een goei tempo te pakken en kon geleidelijk aan wat lopers inhalen. Vooral bij de marathonlopers waren er al verschillende die het moeilijk begonnen te krijgen. Na 5km een flesje water meegegrabbeld en na een paar slokjes kon ik dit aan Paul kwijt. Ongelooflijk handig als je een persoonlijke begeleider meekrijgt op de fiets... :-) Op het einde geprobeerd om het tempo nog iets te verhogen en dan naar collega 5 gesprint om op mijn beurt het aflossingslint te kunnen doorgeven.

Daarna snel de bus opgezocht zodat we naar de Groenplaats werden gebracht en onze laatste loopster nog konden aanmoedigen voor de laatste meters. Na afloop hebben we met onze ploeg een flesje bubbels gekraakt en dat moet echt wel een grappig zicht geweest zijn, want toen we daar wat fotootjes van aan't trekken waren, begonnen er spontaan vreemde mensen ook foto's van te maken. :-p

The day after was het spannend uitkijken naar onze totaaltijd: 4u11'19" of 4u09'35" nettotijd. En op dinsdag konden we eindelijk de individuele tijden terugvinden. Ik had mijn 10km kunnen afleggen in 56'03" (10,7km/u) en ben best wel tevreden met die prestatie. Vooraf had ik gehoopt van onder het uur te kunnen blijven, sneller was uiteraard beter... :-)
br>Nogmaals een dikke merci aan Paul: het was super om tijdens de ganse afstand een persoonlijke coach mee te hebben! :-) En uiteraard was het ook leuk om de andere supporters langs de kant te zien: Schattie (toch nog het parcours gevonden iets voorbij het Rivierenhof), papa & Fannie op de fiets en collega Carine die man Pierre aan't begeleiden was.

Nu is het uitkijken naar onze volgende uitdaging. Waarschijnlijk eerst nog een paar andere "gewone" wedstrijden om daarna op 20 september in Brussel aan de Ekiden deel te nemen. Opnieuw een aflossingsmarathon want iedereen was het erover eens dat dit een héél leuke ervaring was. We hebben nu een richttijd die we kunnen verbeteren, dus vooral blijven trainen hé dames... ;-)

16:06 Gepost door Pinnie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) | Tags: lopen |  Facebook |

17-04-08

Woensdag 16 april

Een goei (laatste voor D-day?) loopje achter de rug. Samen met Schattie een nieuwe toer uitgestippeld. Het was een afwisselend parcours, met een stevige kuitenbijter (brug over Albertkanaal). Iets helemaal anders dan ons "normaal" looprondje.

Uiteindelijk kwamen we uit op 8km en dat in 42 minuten tijd. Wat mij betreft, was dat een beste jaarprestatie... :-) Hopelijk kunnen we zondag dit tempo nog 2km langer aan en dan hebben we een mooie tijd in't verschiet!

De Nike+ website is plotseling veranderd. Spijtig genoeg kan je nu geen grafiekjes meer overnemen...

09:04 Gepost door Pinnie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) | Tags: lopen |  Facebook |

13-04-08

Zondag 13 april

Schattie en ik zijn vandaag nog eens samen onder ons tweetjes een toertje gaan lopen. Zusje was blijven overnachten en die speelde met véél plezier babysit voor Senne. Het begon wel lichtjes te druppelen toen we de deur achter ons dichttrokken, maar dat kon ons vandaag niet tegenhouden...

Samen dus een mooi toertje gedaan, geen al te snel maar wel een leuk tempo. Uiteindelijk na 50 minuten uitgekomen op 8,25km (volgens Nike+). Het gevoel zit goed, volgende week zondag komt wel in orde... :-)

21:33 Gepost door Pinnie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lopen |  Facebook |

12-04-08

Zaterdag 12 april

Deze morgen vóór het ontbijt nog eens een zusloopje gedaan. :-) Samen met zusje dus de loopschoenen aangetrokken, de iPod ingeplugd en sessie 12 van de 5-tot-10km start to run podcast opgezet.

Na een minuut of 10 opwarming moedigde Evy ons aan om een aantal versnellingen in te lassen. Eerst 3 versnellingen van 30", daarna 4 van 1 minuut (volgens zusje, ik ben vergeten te tellen). Op het einde nog rustig uitgelopen, ik had een supergoed gevoel vandaag, het liep - zelfs met de versnellingen - behoorlijk vlotjes. Deze training was goed voor 50 minuutjes lopen en een totale afstand van 8,4km.

20:22 Gepost door Pinnie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lopen |  Facebook |

08-04-08

Lopen, lopen, lopen...

Het lukt me de laatste tijd blijkbaar niet om regelmatig een berichtje te komen posten, gelukkig is het met het lopen beter gesteld... ;-)

Effe een snel overzichtje:

  • Donderdag 3/4: 6km in 36 minuten onder fietsbegeleiding van zusje
  • Zaterdag 5/4: 7,5km in een goeie 46 minuten, samen met Schattie en Senne
  • Maandag 7/4: eerst een opwarming van 10 minuutjes (een kleine 2km) en vervolgens net geen halfuurtje gelopen met trainingsmaatje I. die terug paraat is na een korte onderbreking wegens skivakantie , de gelukzak!
  • Dinsdag 8/4: samen met 2 collega's - dus de helft van onze marathonploeg voor volgende week zondag - de stad onveilig gemaakt op onze loopschoenen! ;-) Een toertje langs de kaaien, exact 40 minuten, goed voor net geen 7km. Dat zit dus wel snor voor 20 april...!!


21:54 Gepost door Pinnie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (2) | Tags: lopen |  Facebook |

31-03-08

Stillekes... maar bezig...

't Is efkes stil geweest, het lopen is ook wat minder geweest de voorbij week, maar we zijn toch wel een beetje actief geweest. :-p

Zaterdag een looptoertje met Schattie en Senne in de buggy. In lange tijd niet meer zo'n slechte dag gehad, amai... 't Was afzien van't begin tot het einde! En daarbovenop voelde Schattie ineens iets in zijn lies. Hopelijk geen serieuze kwetsuur...

Met het stralend zonnetje van vandaag kon ik moeilijk anders dan de loopschoenen aantrekken. Dankzij het zomeruur is het ook een laatavondloopje geworden onder fietsbegeleiding van Schattie met Senne in de fietskar...Zo slecht als het zaterdag liep, zo goed ging het vandaag. Ik kon precies blijven lopen, zààààlig gevoel! :-)

22:17 Gepost door Pinnie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) | Tags: lopen |  Facebook |

24-03-08

After-natuurloop

Twee dagen na de Natuurloop zijn we al redelijk goed gerecupereerd. We hebben intussen ook niet stilgezeten... Op Paaszondag een recuperatieloopje gedaan samen met Schattie en Senne. Effe langs vava gepasseerd om hem een Vrolijk Pasen te wensen - samen met neefje Stan bij vava op schoot voor een foto - en dan onze tocht verdergezet. Dat stilzitten was echter niet zo'n goed idee, want het tweede stukje ging beduidend minder snel... :-p

Vandaag nogmaals de loopschoenen aangetrokken, van zo'n lang weekend moet je profiteren hé. Samen met Schattie, loopmaatje I. en partner K. (+ Senne want moemoe en vava waren niet thuis om even op te passen) opnieuw een 5km gelopen. Senne viel snel in slaap, hij heeft er weinig van gemerkt, maar't zal ongetwijfeld een grappig zicht geweest zijn, zo 4 lopertjes met een buggy...

Mijn officiële tijd op de 5km is 27'10", identiek dezelfde tijd als de haasje-over-mevrouw, maar ik sta toch vóór haar geklasseerd, hehehe. Ze zullen het daar nog ni dikwijls gezien hebben, een megasprint voor de 70e plaats... :-)

KSC_112617:22 Gepost door Pinnie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (4) | Tags: lopen |  Facebook |

22-03-08

Natuurloop Lier

Hehe, het was al behoorlijk lang geleden, maar het is eindelijk nog eens gelukt om een wedstrijdje mee te pikken. Altijd leuk om eens een ander parcours te lopen i.p.v. de gewone trainingsroute en met ander volk om je heen... Zoals ik in mijn vorige post schreef, nog even getwijfeld over de afstand. Uiteindelijk heeft het verstand het gehaald en heb ik netjes 5km aangeduid op mijn inschrijvingsformuliertje... Het was wel nog droog bij de inschrijving, maar de lucht zag er echt dreigend uit. Het leek me dus geen goei idee om 10km te gaan lopen in een mogelijke sneeuwstorm of hagelbui... Zusje was meegegaan om te supporteren én om als een pitbull over onze spullen te waken! ;-)

Schattie koos resoluut voor de 10km, maar die is uiteraard een heel stuk rapper dan biebie... Zijn broer Patrick zou ook meelopen en héél toevallig kwamen we nog een vroegere buurjongen tegen die ook voor de 10km ging. Aangezien we dus verschillende afstanden zouden lopen, werden onze wegen nog vóór de start gescheiden. De finish lag immers op de piste in Lier, maar de startplaatsen lagen op wandelafstand.

Ik had me voorgenomen om zeker niet te snel te starten en indien mogelijk stelselmatig het tempo wat op te drijven. Het weer viel eigenlijk best mee, wel wat fris voor de start, maar eens het startschot was gegeven, was daar niks meer van te merken. Rustig mijn eigen tempo gelopen en af en toe eens een loper ingehaald. Van groepvorming was niet echt sprake (bij Schattie wel, die hadden blijkbaar een leuk groepje met toevallig ook weer de vroeger buurjongen), maar ik liep wel de hele tijd in de buurt van een vrouw die zo ongeveer hetzelfde tempo liep. Ik had mijn iPod meegenomen om onderweg te weten hoeveel kms er al gepasseerd waren en zo had ik ook nog een muziekje bij...

Volgens Nike+ was de totale afstand 4.9km (zo mis ik net een verbetering van mijn snelste 5K, dju toch). Ik dacht dat ik een redelijk egaal tempo heb aangehouden, maar da's blijkbaar weer niet het geval. Daar zou ik toch eens wat tijd moeten insteken om dat in orde te krijgen... Op't einde uiteraard nog wel een versnellingske geforceerd en er een spurtje uitgeperst. Blijkbaar wilde de dame waarmee ik zowat de volledige 5km haasje-over had gedaan me nog net terug inhalen voor de finish. Volgens mijn zusje kwamen we gelijk over de meet én waren we ook de enigen die gespurt hebben... :-p

Schattie en broer Patrick finishten niet veel later dan ik... Beiden rond de 40' (en een kletske). Morgen eens zien voor de juiste tijd... Voor de buurjongen was het zijn 5e Natuurloop en hij had stelselmatig wat van zijn tijd kunnen afpitsen. Deze laatste 10km waren de snelste geweest, ah ja, hoe kan dat ook anders met zo'n haas als Schattie?!? ;-)
Als ik het lijstje aan de linkerkant bekijk, was dit wel mijn "snelste" 5km ooit. Al bij al toch niet zo slecht... :-) Nu moeten we volop verder trainen voor de 10km - mijn gedeelte van de aflossingsmarathon op 20 april in Antwerpen...

22:02 Gepost door Pinnie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (3) | Tags: lopen |  Facebook |

20-03-08

Triootje

Vandaag een looptriootje gedaan... :-) Niet alleen met loopmaatje I., maar ook Schattie was van de partij! Iets vroeger thuis geraakt dan gewoonlijk - vergadering was onverwachts vroeger gedaan én ik werd opgepikt aan de bushalte. Aangezien het effe droog leek tussen 2 buien door, snel onze looptenue aangetrokken en met loopmaatje I. afgesproken.
Zij was natuurlijk verrast toen we plots met ons tweetjes voor de deur stonden, maar vond het geen probleem om met z'n drieën te gaan lopen. Redelijk op het gemakske gelopen - toch zeker voor Schattie - en netjes een 5km binnen het half uur gehaald. Voor I. was dit de eerste keer zonder wandelintermezzo, knap! :-)
Het groepsloopje viel blijkbaar wel in de smaak, want ze stelde zelf al min of meer voor om te proberen de groep komende maandag uit te breiden met haar vriend. 't Was alleen nog een kwestie van hem zover te krijgen om zijn loopschoenen aan te trekken. Ben eens benieuwd, want het weerbericht belooft niet al te veel goeds...

Ah ja, zaterdag staan we waarschijnlijk aan de start van de Natuurloop in Lier. Schattie gaat zeker voor de 10km, ik twijfel nog tussen 5 en 10. 't Zal afhangen van het weer en de form van de dag... :-p Zijn er nog sportieve bloggers die daar present zullen zijn???

22:09 Gepost door Pinnie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lopen |  Facebook |

17-03-08

Maandag 17/3

First things first: Collega Guy is jarig vandaag! Ne gelukkige hé maateke... :-)

Rustig toertje gelopen met loopmaatje I.: ongeveer 5km in 30' (korte wandelpauze ni meegerekend). Het was aangenaam loopweer en de beentjes voelden best fris gezien de laatste loopsessie van zaterdag. Het gaat dus de goeie kant op...

21:28 Gepost door Pinnie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lopen |  Facebook |

13-03-08

Regelmaat?!?

Het is intussen weeral donderdag en het is deze week niet eerder gelukt om de loopschoenen aan te trekken... triestig, triestig, triestig... De regelmaat in de trainingen is dus nog ver zoek! Maar vandaag eindelijk terug kunnen afspreken met loopmaatje I. voor ons vast looptoertje. En het goeie nieuws is dat zij intussen samen met haar vriend een huis heeft gekocht waardoor ze een vrij hectische week achter de rug heeft. Ik weet het, het blijft een excuus, maar toch geen slecht vind ik... ;-)

Het loopje hebben we nog één keer onderbroken voor een wandelpauze. In totaal zo'n 32 minuten onderweg geweest, goed voor net geen 5,5km. Hopelijk kunnen we er dit weekend een echt loopweekendje van maken om zowel de afstand als de frequentie stilaan wat omhoog te krijgen... :-)

21:08 Gepost door Pinnie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) | Tags: lopen |  Facebook |

09-03-08

Longest run yet

Hehe, het is er eindelijk nog eens van gekomen... In het weekend staat er steevast een langer loopje op het programma, maar tothiertoe is dat niet altijd gelukt. Vorig weekend voelde ik me niet opperbest en ook gisteren voelde ik me te moe om mijn loopschoenen aan te trekken. Bovendien voelde ik een kriebel in mijn keel opkomen, dus zijn we volop aan de plantenspray gegaan. Eens een keertje later gaan slapen blijft met kleine Senne precies toch een paar dagen in mijn kleren zitten... :-p

Deze morgen - na een klein ontbijtje - samen met Schattie en Senne op looptoer vertrokken. Gelukkig is Schattie degene die de buggy duwt, want anders zou mijn tempo nóg lager liggen... ;-) Even leek het erop alsof de hemelsluizen zouden opengaan (we hadden Senne voor alle veiligheid vóór ons vertrek lekker afgedekt), maar gelukkig is de bui overgewaaid vooraleer we echt nat werden. Uiteindelijk een behoorlijke toer gedaan, volgens mijn Nike+ dingske zelfs de langste totnutoe! Ni slecht, al zeg ik het zelf, alleen moeten we toch dringend aan dat tempo werken zodat die grafiek er een beetje gelijkmatiger uitziet... ;-)

13:33 Gepost door Pinnie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (3) | Tags: lopen |  Facebook |

06-03-08

Woensdag... sportdag!

Gisteren opnieuw een "sportief" dagje op het programma... 's Avonds de wekelijkse zwemafspraak voor Senne. Gelukkig was hij deze week beter in vorm! :-) Lachen van het moment dat papa met Senne in't water ging, vrolijk peddelen en pletsen, kijken naar de andere kindjes, het was superleuk! Zelfs kopje onder is een paar keer gelukt, zonder wenen... We waren wel maar met een 5-tal kindjes, de groep is week na week aan't uitdunnen. Nog twee lesjes en de hele reeks is weeral achter de rug. Wat vliegt de tijd...

Na het zwemmen gaan eten bij oma. Die had weeral haar beste beentje voorgezet en lekkere witloofrolletjes met hesp en aardappelpuree klaargemaakt. De rijstpap heb ik laten staan omdat er nog een afspraak met mijn loopmaatje op het programma stond. Stipt om 20u30 was ik op de afspraak voor een halfuurtje joggen. Nog een kort wandelstukje tussenin, maar verder op een rustig tempo gelopen...

21:15 Gepost door Pinnie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: zwemmen, lopen |  Facebook |

05-03-08

Rustige week

Zonder aanwijsbare reden is het is de laatste dagen nogal stilletjes geweest, zowel op blogvlak als op loopgebied. Vorige week woensdag zijn we wel nog gaan zwemmen met Senne, maar dat was geen al te groot succes. Na 10 minuutjes in het water begon hij in zijn oogjes te wrijven en da's meestal geen goei teken... Hij was doodmoe en dan is er ni veel leuks meer aan zwemmen hé. Bovendien leek het water kouder dan de voorbije weken en kreeg Senne het ook echt koud, zijn bibberlipje is zó zielig. Het wilde natuurlijk lukken dat net dan opa & Fannie kwamen supporteren...

In't weekend hebben we het rustig gehouden: zaterdagvoormiddag naar de markt in Lier, maar het peperkoekkraam - zowat de enige reden waarom we zéér regelmatig naar Lier afzakken op zaterdagmorgen - was nergens te bespeuren. Een maat voor niks dus... Daarna langs een paar referentie-adressen gereden voor een oprit. Dat viel gelukkig beter mee, dus maandag hebben we die aannemer dan ook definitief vastgelegd. Als alles goed gaat, wordt eind mei - begin juni onze oprit aangelegd! :-)

Zondag was het afspraak bij opa & Fannie, om de verjaardag van Fannie te vieren. Maar na zijn middagdutje werd het duidelijk dat we met een koortsig knulletje zaten, dus zijn we vrij snel terug huiswaarts gereden. De brunch was wel lekker anders... :-p Ook mama was ni helemaal 100% en we hebben ervan geprofiteerd om gezellig samen met Senne in de late namiddag in het grote bed te kruipen om lekker te knuffelen en wat bij te slapen... :-)

Maandag is het dan toch eindelijk gelukt om nog eens te gaan lopen. We hebben er dan maar meteen een (relatief) stevige lap op gegeven en de totnogtoe langste afstand met iPod en Nike+ gelopen: een goeie 7km! Ni slecht, al zeg ik het zelf... ;-)

22:03 Gepost door Pinnie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lopen, weekend, huis |  Facebook |

27-02-08

Keep on runnin'

Alhoewel... In vergelijking met de vele collega-blog-lopers (zie lijstje rechts op deze pagina) zit ik nog in het jogstadium. Maar we blijven wel bezig en langzaam maar zeker wordt het jogtempo opgedreven en begint het meer en meer op lopen te trekken... ;-)

Maandag een korter loopje met Schattie en Senne in de buggy. Die vindt dat normaalgezien reuzeleuk, maar deze keer net iets minder - waarschijnlijk omdat hij redelijk moe was. De crash op't einde is wegens pitstop bij de broodautomaat en van daaruit in cooling down tempo (lees: wandelen) verder naar huis. Dinsdag een afspraak met loopmaatje I. voor net geen 5km met een kort wandelintervalleke. En vanavond is het weer babyzwemmen! :-)

.

15:00 Gepost door Pinnie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (4) | Tags: lopen |  Facebook |

25-02-08

Leuk weekendje

Het is er ni van gekomen om eerder een postje bijeen te tokkelen, maar we hebben wel een leuk weekendje achter de rug... Het begon vrijdagavond met een nieuw initiatief: een spellekesavond! :-) Voor de eerste keer zijn we gestart met Monopoly, voor iedereen aanwezig jàààààààren geleden... Op het einde van de avond bleek Schattie de eindwinnaar. Hij had de meeste eigendommen en was naar hartelust beginnen bouwen, waardoor het al vrij snel duidelijk was dat de rest van het gezelschap zijn/haar ambitie kon opbergen. Nadien nog effe Jungle Speed uitgeprobeerd en dat was pas écht fun! :-) 't Was wel nog met aangepaste spelregels, maar we hebben wel gegierd van't lachen...

Helaas had klein Senne een minder goeie nacht en dat in combinatie met het - voor ons althans - late slaapuur, zorgde ervoor dat mama & papa de rest van het weekend konden gebruiken om wat te recupereren. :-p
Zaterdag is er dus ni veel meer gebeurd dan een kleine wandeling van een uurtje in de namiddag. In de voormiddag wilden we nog een referentie voor een oprit & terras gaan bekijken, maar ze hadden blijkbaar een verkeerd adres doorgegeven want die oprit was nergens te vinden... 's Avonds een maagdelijke culinaire ervaring gehad: voor't eerst gnocchi gegeten met een tomatensausje en kalkoenfilet. Ni slecht, al zeg ik het zelf...

Zondag is Schattie in de tuin gevlogen en heb ik voor't eerst onze oven getest met baktoestanden. We hebben de oven eerder al gebruikt voor gewone kookdingen (witloofrolletjes, pizza's, groenteburgers, ...), maar nu werd het dringend tijd om mijn bakgenen hun ding te laten doen! ;-) Omdat ik geen zin had om de kookboeken te zoeken tussen de nog ingepakte spullen, heb ik een quatre quarts (of hoe schrijf je dat?) gemaakt met wat appelstukjes erin. Nadien het broodmachien deeg laten maken en zelf pistolékes gebakken. Na ons looptoertje (zie onderaan) hebben die gesmaakt! :-)

Zondagnamiddag is oma op bezoek geweest en we hebben wederom in onze tuin van het zonnetje kunnen profiteren. Een lekkere chocomelk (Chocospresso van Neuhaus is een echte aanrader!) en een stukje zelfgemaakte cake konden niet ontbreken...

Het looprondje hebben we iets sneller gedaan dan anders, met een redelijk egaal tempo. Het resultaat zie je hieronder...

14:14 Gepost door Pinnie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lopen |  Facebook |

22-02-08

21 februari 2008

En we blijven lopen... Een nieuwe afspraak met loopmaatje I. voor een loopsessie van een halfuurtje. Eigenlijk voelden mijn spiertjes een beetje stram aan, we waren ook al wel wreed sportief geweest de afgelopen week hé... ;-) Zaterdag & aandag een looprondje met Schattie, zondag twee wandelingetjes, dinsdag lopen, woensdag zwemmen en gisteren - donderdag - dus opnieuw een toertje lopen op het programma. We zijn goe bezig...! :-p

14:03 Gepost door Pinnie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lopen |  Facebook |

21-02-08

Zwemles

eendGisteren was het weer zwemles... Allé, voor zo'n kleine deugenietjes als ons zoontje is dat eigenlijk gewoon watergewenning, maar zwemles klinkt wel sjieker hé... ;-)

Sinds begin dit jaar zitten we elke week op woensdagavond in het zwembad van Mortsel, samen met zo'n 10 andere kindjes. De eerste les was absoluut rampzalig: de eerste 5 minuutjes waren nog oké, maar dan ging het van kwaad naar erger... Eerst een beetje meuzzen, daarna wenen en een beetje later echt krijsen tot hij er op den duur knalrood van werd. :-( Op aanraden van de begeleidster zijn we dan even uit het water gegaan om daarna geleidelijk aan, trapje na trapje, terug in't kinderbadje te stappen. Dat lukte gelukkig wel...

De week nadien hadden we een badeendje meegenomen als afleiding tijdens de zwemsessie en dat heeft zijn effect niet gemist! De eend heeft de hele tijd in zijn mondje gezeten, maar we hebben toch praktisch de hele les kunnen volgen. Sindsdien gaat het alleen maar beter: een week later konden we de afleidingseend al eens aan de kant laten. En sinds vorige week heeft hij er echt kei veel plezier in! Hij begint al te gibberen als we in het kleedhokje zijn, precies alsof hij héél goed weet wat er gaat komen... :-)

De oefeningetjes die we moeten doen, zijn eigenlijk wel plezant. Wat spetteren in't water, van links naar rechts zwieren, op buikje en rug dobberen (rug vinden de kindjes ni altijd even plezant :-p), op een zwemplankje als een echte surfboy rondpeddelen, ... Gisteren zijn we ook weer kopje onder geweest! Vorige week hebben we dat voor't eerst gedaan. De eerste keer was geen succes (een grote borrel binnen & wenen natuurlijk), maar de tweede keer had hij wel op tijd oogjes en mondje toegedaan en lukte het wel. En gisteren dus ook weer 2 keer kopje onder, één keer met een kleine borrel, maar wel zonder wenen. 't Is echt een flink kereltje! :-)))

10:46 Gepost door Pinnie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-02-08

19 februari 2008

De podcasts van Evy zijn niet alleen leuk tijdens het lopen... iPodje meegenomen naar't werk en tijdens het uitwerken van een zéér belangrijke nota (ahum...) met veel cijfertjes naar een paar Start2run sessies geluisterd. En da's eigenlijk best wel lollig... Je bent goed bezig! Wie wil dat nu niet horen tijdens het werk?!? ;-)

Deze avond nog een toertje gedaan met mijn vast loopmaatje I. Normaal lopen we op maandag- en donderdagavond, maar wegens een te drukke agenda gisteren voor loopmaatje, hadden we onze afspraak een dagje verschoven. Redelijk op ons gemakske gelopen, met nog 2 korte wandelpauzes (eentje na een minuutje of 8 en eentje na ongeveer 10min.). Als je de grafiek bekijkt, is het tempo veel gelijkmatiger met z'n tweetjes dan wanneer ik "alleen" loop met muziek...

De linkerknie voelen we nog een beetje, gelukkig heb ik er geen last van tijdens het lopen. Dat evolueert dus in goeie zin... :-)

21:32 Gepost door Pinnie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) | Tags: lopen, werk |  Facebook |

18-02-08

18 februari 2008

Gisteren hebben we voor het eerst in onze tuin gezeten! :-) Er ligt nog geen terras, maar dat kon ons niet tegenhouden. Op een tuinstoel in het zonnetje (regelmatig stoeltje verschuiven om van het beetje warmte van de zon te kunnen genieten) met een tasje warme chocomelk in de hand, zàààààlig...

Sinds gisteren wel last van een lichte irritatie aan mijn linkerknie - lees: slechte knie dankzij klein ski-accidentje jaren geleden. Vooral tijdens het strekken voel ik iets dat me lichtjes zorgen baart... Het is vanzelf gekomen, hopelijk gaat het ook vanzelf weer over.

Vandaag weer de loopschoenen aangetrokken, met zo'n stralend zonnetje kan een mens moeilijk anders hé. Op tijd gestopt zodat we rond half zes met iPod konden starten voor een goei halfuurtje lopen. Het zal wel een grappig zicht zijn: schattie aan een mooi looptempo, ikke altijd een klein stukje erachter wegens trager tempo... :-p Het resultaat van mijn toertje van vandaag kan je hieronder zien...

21:06 Gepost door Pinnie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (2) | Tags: lopen |  Facebook |

03-09-06

De laatste...?!?

3 september 2006: een historische dag... Is het toeval dat André Agassi net zijn laatste wedstrijd heeft gespeeld of is het gewoon een speciale dag op sportgebied?!?

Mijn Superstefke heeft vandaag immers - naar eigen zeggen - zijn laatste koers gereden. Na een seizoen of 17 was de drive zo'n beetje aan't wegebben en er wordt stilaan uitgekeken naar een nieuwe uitdaging, maar daarover later meer. Het valt natuurlijk nog wel af te wachten of dit een definitief afscheid van de wielerwereld is. Het sporten zit in z'n bloed, dus er zal zeker nog gefietst worden. En als er redelijk veel gefietst wordt, kan er ook eventueel nog gekoerst worden, niet?!? ;-)

To be continued...

21:56 Gepost door Pinnie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |