04-04-05

Tijd voor...

... een lekker eitje!!! :-)

14:54 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Luilekkerweekend

Een zalig rustig weekendje achter de rug, dat mag ook al eens hé... ;-) Vrijdagmiddag begon het al: het lentezonnetje scheen zo uitnodigend dat ik er niet aan kon weerstaan om een beetje vroeger te stoppen met werken. Snelsnel de bus op, de bus af en in mijn fietstenue gedoken. Het was een primeur: voor de eerste keer dit jaar werd m'n racefietsje van de rollen gehaald, klaar om over het opgewarmde asfalt te gaan scheuren (nu ja, scheuren...). Totnutoe had ik enkel wat kilometertjes binnenshuis afgemaald, maar met zo'n mooi weer kan je toch moeilijk binnen blijven hé?!? Samen met mijn schattie een anderhalf uur rondgebold, afgeklokt op 41km, goed voor een gemiddelde snelheid van 27km/u. Toegegeven, inclusief een beetje wieltjeszuigerij, maar mijn schattie heeft echt een sexy kontje zenne, ik moét daar gewoon af en toe eens achter rijden, geeft me een extra energieboost! ;-)

Zaterdag was het tijd voor mijn schattie zijn energieboost. Na zijn valpartij in de eerste koers van het nieuwe seizoen was dit nog maar de derde keer dat hij aan de start kon verschijnen. Helaas was hij niet alleen aan de start, er kwamen op de kop af 200 renners opdagen. Na bijna een hele koers achteraan het peloton te hangen, reed mijn schattie op de juiste moment naar voor, zodat hij nog kon meespringen met een groepje waardoor een kopgroep van ongeveer 20 renners ontstond. Aan de meet wist hij nog een knappe 5e plaats uit de brand te slepen. Al bij al een goeie koers om terug wat koersritme op te doen en nog weinig last van de liesblessure, dat belooft voor de komende weken...!! :-)

Ik ben in de namiddag met de mama & vriend op stap geweest. We hebben wat gewinkeld en tussendoor wat van het zonnetje genoten op een rustig terrasje midden in't groen. Daar wel een schoolvoorbeeld gezien van hoe je je kinderen niet moet opvoeden, maar verder was het er zalig genieten...

Zondag uiteraard geen andere keuze dan het volgen van de Ronde van Vlaanderen. Na een grondige poetsbeurt thuis samen met mijn schattie & zijn ouders voor tv gekropen. Ik heb het maar 5 minuutjes uitgehouden en heb me dan een stoeltje gezocht om buiten met een boekje van de zon te gaan profiteren (btw, wreed spannende boek, heb er deze nacht ni goe van geslapen!). Toen er nog 10km gereden moest worden, heeft mijn schattie me terug naar binnen geroepen zodat ik de spannende finale toch nog gezien heb. Boonen was een verdiende winnaar, hoewel ik een zwak heb voor Zabel. (Sinds vorig jaar toch: tijdens fietsvakantie op Mallorca waar ik op m'n eentje wat rondpeddelde - Schattie was met een groepje renners aan't trainen - en Erik Zabel al van ver naar mij wuifde!!! Vriendelijke kerel...) 's Avonds nog een lekker fonduetje naar binnen gespeeld en op tijd in't bedje gekropen om fris aan een nieuwe werkweek te kunnen beginnen.

P.S. Yapede, heel erg bedankt voor de aanmoedigingen, maar het is me dus niet gelukt om voldoende getraind aan de start te komen in Zandhoven. Ik had weinig zin om rode lantaarn te gaan spelen ginder, dus 't zal voor ne volgende keer zijn...

11:07 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

01-04-05

Aftellen

12:55 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

31-03-05

Groepstraining 30/3

Een absoluut dieptepunt... En daarmee heb ik het over de opkomst van de lopers gisterenavond. Ni normaal, gaat iedereen dan echt 4 keer per jaar op vakantie?!? Of doen ze allemaal gewoon alsof ze op vakantie gaan en kruipen ze stiekem een keer of 5 onder de zonnebank om aan hun kleurtje te geraken? We waren in ons groepje slechts met z'n zessen: Koen, Benny, Trees, An, Simmie en ik. De rest sukkelt met blessures (Ingeborg & zusje), is op vakantie of gewoon niet komen opdagen (waar zat S???). Het weer zal er misschien ook wel voor iets tussengezeten hebben, we hebben het ganse uur regen op ons dak gehad. Op't einde was er zelfs bijna sprake van een Miss Wet Shirt contest, ge moet dus ni vragen hoe we eruitzagen... :-p

Mieke, onze loopgoeroe, is ook met vakantie naar China als ik het goed heb. Haar zoon zit daar voor een paar maanden en ze ging hem een bezoekje brengen. En het is haar uiteraard volledig gegund hé, versta me niet verkeerd! Ze is zelfs zo goed geweest om vervangers te voorzien om onze wekelijkse training in goede banen te leiden. Dus kregen we gisteren onze instructies van de zus van Mieke. 't Is eens iets anders natuurlijk...

De training zelf dan: om te beginnen 4 rondjes atletiekpiste en 1 rondje Finse piste (goed voor ongeveer 18' opwarming). Vervolgens de intussen bekende versnellingen, deze keer in de vorm van 2 x 100m - 2 x 200m - 3 x 300m - 4 x 400m telkens dezelfde afstand snel & traag. De afstanden die we moeten versnellen, komen elke week terug, maar Mieke weet er wel altijd wat variatie in te brengen en da's wel leuk. Hoewel, versnellingen & leuk... niet echt de juiste combinatie... ;-) Om af te sluiten nog een rondje Finse en een stuk of 5 op de atletiekpiste. Tijdens die laatste rondjes werden we nog aangesproken "of we de groep van Mieke waren". Euh ja, uiteraard. Maar die kerel bedoelde de groep die na ons begint te trainen, blijkbaar was hij een van Mieke's vervangers en wist hij ni goe wie hij nu eigenlijk moest gaan trainen. Zo zou ne mens nogal een training afwerken, als ge iedere keer door een andere trainer wordt opgevist. ;-) Totale training: 1u03', goed gevoel ondanks de slapte overdag...

Ik zie dat ik de training van vorige week nog niet heb vermeld. 'k Zal het kort houden: 4 rondjes atletiekpiste en 1 Finse als opwarming, dan een piramide versnellingskes 100-200-300-400-300-200-100, telkens snel & traag en als afsluiter 1 rondje op de Finse piste en 5 op de atletiekpiste. Goed voor 62 minuutjes voetenwerk.

10:21 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

30-03-05

De indringer

Maandag in de late namiddag nog eens een filmpje meegepikt, wat moet een mens anders doen op zo'n triestige paasmaandag?!? ;-) Wij gaan graag naar de cinema in Lier, daar heb je niet zo van die megatoestanden zoals in Metropolis bijvoorbeeld. Je kan daar 5 minuutjes voor het begin van de film arriveren en een plekje zoeken in één van de 2 zaaltjes met nog zo'n ouderwets interieur, lekker gezellig...

Het enige nadeel van die kleine cinema is dat ze uiteraard niet zo'n groot aanbod films hebben. Momenteel draaien ze er die Lollifanten film & Robots ('t is paasvakantie voor iets hé), Hitch, Miss Congeniality 2 en De indringer. Om de belgische filmindustrie een beetje te sponseren kozen we dus voor De indringer.

Kort samengevat een goeie film. Qua verhaal is hij iets minder gecompliceerd dan bijvoorbeeld De zaak Alzheimer en hij lijkt op een voorspelbaar einde af te stevenen, maar toch draait het helemaal anders uit dan verwacht (allé, toch anders dan ik verwachtte). Ik ga hier natuurlijk niks verklappen, anders is't niet plezant meer voor diegenen die nog willen gaan zien hé. De cast speelt schitterend, zowel de alombekende als de iets minder bekende acteurs en actrices. Een aanrader voor een triestige lentedag of voor de gelukzakken die vakantie hebben nu... ;-)

16:02 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

29-03-05

Start2run - overzichtje

De voorbije weken is het beginschema van start2run hier week per week aan bod gekomen, maar om het nieuwe lopers extra gemakkelijk te maken, heb ik hier een overzichtje ineengestoken.

Het trainingsschema bestaat uit 10 weken geleidelijk aan opbouwen, afwisselend joggen en wandelen om de pezen en gewrichten te laten wennen aan de beweging en de belasting. Dit schema werd opgesteld door Mieke Boeckx, lerares L.O., ook wel bekend onder de vrouw die haar volk leerde lopen. ;-) Meer info over de Start to run cursussen vind je o.a. hier.

Week 1 - Week 2 - Week 3 - Week 4 - Week 5 - Week 6 - Week 7 - Week 8 - Week 9 - Week 10


Veel succes!

11:57 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Rustig

't Is rustig op de baan, nog nooit zo snel op mijn dagelijkse bestemming geraakt.

't Is rustig op't werk, nog geen kat gezien.

Is iedereen nog eieren aan't rapen of hoe zit da?!?

Aaah, well... in elk geval goeiemorgen allemaal !

08:17 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-03-05

De loef afsteken

Jawel, mijn schatje heeft het gedurfd om een poging te wagen om mij, Pinnie - The queen of bakery, de loef af te steken. En het ergste van al is dat het hem nog gelukt is ook, nondedju... ;-)

Effe toelichten... Mijn schattie had gisteren een dagje verlof en toen ik 's avonds thuiskwam, bleek dat hij een rijstvlaai had gebakken. Jawel dames en heren, een rijstvlaai!!! Hij had gewoon zelf rijstpap gemaakt, een kant-en-klare taartbodem gekocht (zo eentje uit het versvak van de supermarkt) en met wat natte-vinger-werk had hij daar een rijstvlaai van gemaakt.

Zoals het een echte sportman betaamt, had hij er niet gigantisch veel suiker in gedaan en ook de hoeveelheid eieren was drastisch beperkt, maar man... lekker dat dat ding is, ni te doen! Ik peins dat we een zaak uit de grond zullen moeten stampen met lekker, gezond & zelfgemaakt gebak. Wa denkte, goei idee??? ;-)

11:31 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

24-03-05

Zinnestreel

Ik sta weeral achter met de belevenissen van de voorbije dagen zie ik. Hoog tijd dus voor een kleine update...

Het voorbije weekend was redelijk druk, maar wel héél plezant. Het begon eigenlijk vrijdag al: zomaar een dagje verlof genomen en het weer zat een beetje mee, dus wat moet een mens dan meer hebben?!? Overdag wat opgerommeld thuis, beetje gekuist, boodschapjes gedaan enz... 's Avonds wachtte er een verrassing... Aangezien ik zaterdag jarig was en er dan thuis een feestje gepland was, had mijn schattie het schitterende idee gehad om een tafeltje te reserveren in een gezellig restaurantje voor een soort pré-verjaardags-feestje... :-)))

Waar we juist naartoe gingen was een grote verrassing, ik moest er enkel voor zorgen dat ik tegen 19u gelaarsd en gespoord klaarstond. Om me op een dwaalspoor te brengen, hebben we wat extra rondgereden, want toen mijn schattie de wagen eindelijk parkeerde, bleek dat we niet zo ver van huis zaten. Eerlijk gezegd, ik dacht dat hij mij voor de gek hield, want ik wist zelfs niet dat er daar een restaurant was! :-p Maar we waren wel degelijk op de juiste plaats, toen we binnenstapten zaten B&S al op ons te wachten in een salonnetje. Dus dat had mijn schattie achter mijn rug met hen geregeld, de bandiet... ;-) Wel een leuke verrassing natuurlijk hé.

Het restaurant wordt door de eigenaars een huiskamerrestaurant genoemd en dat is het ook echt, want je zit daar letterlijk in de huiskamer. Het aperitieven gebeurt in een klein salon, met uitgebreide aperitiefhapjes (o.a. olijven, pistachenootjes, fetakaas & chorizosalami). De chef zorgt zelf voor de ontvangst (of was dat omdat zijn vrouw toevallig afwezig was?!?) en komt bij het aperitieven de menu voorstellen. In dit restaurant kan je immers niet à la carte eten, maar is er een tweewekelijks wisselend menu, waarbij de chef uiteraard wel de nodige alternatieven voorziet wanneer je je niet volledig in het voorgestelde menu kan terugvinden. Maar ik had wel zin om me verder te laten verrassen (er stonden een aantal totaal onbekende dingen op de menukaart) en dus volgden we de chef.

Na het aperitieven mochten we aan tafel gaan en kregen we eerst nog een proevertje van het huis aangeboden: gerookte zalm gegarnierd met ui en peterselie. Hoewel ik geen echte visliefhebber ben, was dat een geslaagde opener. Het eerste gerecht van de menu was terrine van rogvleugel met kappertjes en een yoghourtsausje. Verfrissend en ondanks de kappertjes héél erg lekker... ;-) Daarna volgde er een soepje, nl. wortelsoep met gerookte heilbot. Opnieuw een erg geslaagde combinatie, de heilbot maakt de normaalgesproken nogal flauwe wortelsoep een stuk pittiger. Het volgende gerecht was tajine van pens op de wijze van Saida. Bij tajine konden we ons allevier nog wel iets voorstellen en bij pens dachten we dat ook... Maar toen de dekseltjes van de kleine tajines werden gehaald, bleek dat beeld niet helemaal te kloppen. Het was dus geen bloedpens of iets dergelijks, maar pens in de echte betekenis van het woord (maag dus). Een rare gedachte om zoiets te gaan opeten, maar eigenlijk was het niet zo slecht van smaak. Van structuur is dat trouwens ook nogal raar, sommige stukjes hadden min of meer een honingraat structuur, terwijl andere gewoon gaaf waren. In de tagine zaten verder nog erwtjes en kikkererwten en een speciale kruidenmengeling van de vrouw des huizes, die van afkomst Marokkaanse is. De kruidenmengeling zorgde wel voor een speciale geur, waardoor mijn schatje enkel de groentjes heeft opgegeten en maar een paar stukjes pens heeft geproefd. Een eerder aardig tussengerechtje, ik zou het niet meteen kiezen als het ergens op een kaart stond, maar wel eens leuk om de "exotische" toer op te gaan... ;-) Na deze speciale zintuiglijke ervaring volgde het hoofdgerecht: lamsnootjes met kruidenkorst, mosterdaus, jonge groenten en aardappelgratin. Gewoonweg o-ver-heer-lijk, njammie...!! Dit werd wel opnieuw door iedereen erg gesmaakt! De chef kwam bovendien vragen of iedereen voldoende had of dat hij nog voor iemand een stukje vlees extra moest bakken. Bij de verschillende gerechten wordt telkens een aangepaste wijn voorgesteld en zowel water als wijn worden zeer regelmatig bijgevuld. Tot slot volgde het dessert: gestoofde appel met kaneelijs, ook hier was niets op aan te merken, héél lekker. Om af te sluiten werd er nog koffie geserveerd met een berg hoofdzakelijk zelfgemaakte koekjes. Ook nu werd er meermaals met de koffiekan rondgegaan en kregen we nog een extra koekje dat men blijkbaar was vergeten op de koekjesschotel.

Kort samengevat was dit een erg geslaagde avond. Het is niet zo dat we wekelijks in één of ander poepsjiek, duur restaurant gaan tafelen, dus dit was een uitzonderlijke ervaring. In de eerste plaats omdat het geen poepsjiek restaurant is, maar eerder een restaurant waar je je thuisvoelt dankzij de huiselijke sfeer. En in de tweede plaats omdat het geen superduur restaurant is, zeker als je bekijkt wat er allemaal geserveerd werd. Dit was zeker en vast voor herhaling vatbaar, ik ben verkocht...

Voor de nieuwsgierigen onder jullie, hier vind je meer informatie over het restaurant in kwestie. Een echte aanrader!

12:13 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

22-03-05

Wedstrijdje

De opmerkzame lezers hebben het waarschijnlijk al wel gezien, de loopplanning is het voorbije weekend een beetje overhoop gehaald. Normaal zou ik zaterdag naar Lier getrokken zijn voor de Natuurloop van 10km. Maar ik had intussen mijn collega beloofd om mee te gaan supporteren voor haar zoon op het judotornooi in Herentals. En belofte maakt schuld, zodus...

Maar het loopprobleem was snel opgelost! Zoals ik al eerder schreef, had iemand in ons loopgroepje 's woensdags voorgesteld om zondag deel te nemen aan een jogging in Olen. Zusje heeft gepast, nog steeds wat problemen met de knie en dus niet echt in vorm voor wedstrijden. ;-) Best friend Steveke had al andere plannen waar hij niet onderuit kon. Dus vertrokken Simmie en ik met onze personal coach (mijn schattie die nog steeds in de koers-lappenmand ligt) richting Olen. Effe zoeken naar een parkeerplaatsje en op weg naar de inschrijvingstafel kwamen we onze loopmaatjes tegen. Benny, Trees en An stonden al helemaal klaar, met rugnummer en al. Allé, 't was eigenlijk een borstnummer. Ingeborg was er ook, maar die moest wegens een blessure aan de kant blijven en kwam enkel om te supporteren. Mieke toonde ons de weg naar de inschrijving en na enkele formaliteiten stonden ook Simmie en ik terug buiten met ons borstnummer in de hand. Mijn schattie liet zich van zijn beste kant zien (fijne vingertjes & massa's ervaring met het opspelden van zo'n nummer!) en korte tijd later hing die nummer op zijn plaats.

Nog rap effe een sanitaire stop en dan naar het vertrek gewandeld. Veel tijd om op te warmen bleef er niet meer over en om 14u stipt klonk het startschot. We waren redelijk achteraan de groep vertrokken en hebben gans de wedstrijd een redelijk rustig tempo aangehouden zodat we de hele tijd met z'n vijven samen zijn gebleven. Enkel op het einde stelde An voor om er nog een spurtje uit te persen en dat moeten ze mij geen twee keer zeggen...!! ;-)

Uiteindelijk heb ik de 4.3km afgelegd in 25'12", verre van een toptijd, maar met het beperkte aantal trainingen van de afgelopen 2-3 weken valt dat al bij al nog wel mee, vind ik. Als we nu de komende weken de trainingen opnieuw wat kunnen opdrijven (het weer ziet er alvast stukken beter uit!) dan is de volgende afspraak de Kastelenloop in Zandhoven, zoals al in de planning stond...

11:45 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

21-03-05

Groepstraining 16/3

Woensdagavond (jaja, ik weet het, intussen al efkes geleden) was ik na 2 dagen cursus geven doodmoe. Maar ja, woensdag is het de wekelijkse training met ons loopgroepje en dat willen we natuurlijk niet graag missen. Dus na een beetje peptalk voor mezelf toch maar mijn looptenue aangetrokken en samen met Simmie en zusje richting Herentals vertrokken. Buiten 1.5u fietsen had ik de ganse week weer geen poot verzet (op sportief vlak dan toch!), dus we konden die training ook wel goed gebruiken!

Tijdens de opwarming werd het al snel duidelijk: het was een pak warmer dan de week ervoor... zo'n dikke 10° zelfs!!! En ik had uiteraard de verkeerde keuze gemaakt qua loopkledij. Gelukkig had ik een zweethemdje met korte mouwen aan, want mijn trainingsvestje met lange mouwen en lange broek waren zo al stukken te warm. En dan moest de echte training nog beginnen! Volgens een paar lopers was het zo om en bij de 18° en dat om 7u 's avonds, een mens moet zich soms toch snel kunnen aanpassen hé...

Na de traditionele opwarming (4 rondjes atletiekpiste & 1 rondje Finse piste) mochten we onze beentjes insmeren voor een paar pikante versnellingskes. We kregen 2 reeksen van 100-200-300-400m voorgeschoteld, telkens afgewisseld met dezelfde afstand recuperatie. Het begin ging tamelijk vlot, maar die 300 en 400m versnelling was wreed... Gewoon blik op oneindig, verstand op nul en lopen maar! Het was dus meteen ook overduidelijk dat we vorige week niet de versnellingen hebben gedaan die Mieke had voorzien, want het verschil was redelijk groot (5 keer 100m versnellen t.o.v. deze reeksen). Maar allé, we hebben alle versnellingen toch netjes afgewerkt, hoewel de snelheid van de laatste versnellingen op't einde ietske minder was... ;-)

Zusje had helaas opnieuw last van de knie en heeft de versnellingen gelaten voor wat ze waren. Ook Trees was niet opperbest, ze was een paar dagen ziek geweest en nog niet 100% gerecupereerd. Maar ze had wel woord gehouden en meer informatie meegebracht over de loopwedstrijd in Olen op 20/3. Er waren toch een paar mensen geïnteresseerd, dus hadden we afgesproken om daar naartoe te gaan. Verslagje van die "wedstrijd" volgt later...

14:19 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Stilte voor de storm...

Yapede heeft gelijk! Het is hier veel te lang stil gebleven. De cursus was woensdagavond afgelopen, maar sindsdien heb ik niks meer gepost en ook geen blogjes gelezen. Toen ik er deze morgen vol goeie moed wou invliegen, weigerde Skynet dienst... :-(((

Maar nu is alles blijkbaar terug in orde, dus kan ik alle belevenissen van de afgelopen dagen posten. 'k Zal't in stukskes doen hé, zodat jullie niet teveel info in een keer moeten slikken... ;-)

13:53 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-03-05

Bezige bij

Mijn oprechte excuses voor de relatieve stilte op mijn blogje en nog meer voor mijn afwezigheid op jullie blogjes allemaal. 't Is hier de laatste dagen redelijk druk, waardoor ik effe geen tijd had om een update te posten of om al jullie zalige blogjes te lezen. Ik moet via het werk 2 dagen cursus geven en daar kruipt meer tijd in dan ik had gedacht. We zitten nu intussen al in de helft, dus het einde is in zicht... ;-) Het zal hier dus nog eventjes iets stiller zijn dan gewoonlijk, maarrrr... I'LL BE BACK!!! :-)))

18:14 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

13-03-05

Zondag bakdag

Ik kan er ni aan doen, het is gewoon sterker dan mezelf... Vroeger was er zo'n programma op tv, zondag josdag, maar daar heeft het absoluut niks mee te maken. Zo'n mekkerende Bé ("jaaaaaaaaah, Jooooooooohhhs") is niks voor mij. En, alle respect, zo'n hoogbejaarde vent is ook ni echt mijn ding. Maar zondag bakdag, da's iets anders...!!

Volgens mij zit dat voor een groot stuk in mijn genen, mijn grootvader langs moeders kant is een bakker. Eén van mijn nonkels was ook bakker, voor hij naar Australië is getrokken om daar chocolade te gaan maken (de Aussies zijn er dol op!). Met andere woorden, ik mag nog zoveel moeite doen als ik wil om aan de lokroep te weerstaan, maar hoe je het ook draait of keert het zit in mijn genen en er moet ten huize Pinnie op tijd en stond gebakken worden!

Vandaag is het een eerder eenvoudige cake geworden, met een à la minute aangepast receptje. Puur wegens accuut gebrek aan een 4e ei en voldoende bakboter. Het is dus een cake met slechts 3 eieren geworden (geen traditionele katrekaaaar dus) en een beetje Bertolli vloeibare bakboter. Ben eens benieuwd of de cake even goed smaakt als hij eruit ziet... ;-) Fotooke bij dit berichtje is the real stuff, recht uit de oven! De liefhebbers mogen uiteraard altijd een stukske komen proeven hé.

En nu moet ik er dringend vandoor. Die idioten van mixt-ICS (een telenet bedrijf! precies of daar moeten ze trots op zijn) hebben besloten om zo goed als alle zenders te "herschikken" waardoor ik nu de tv & video mag gaan herprogrammeren... Geniet nog van de zonnige zondag!

12:08 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

11-03-05

Stokje - The Sequel

Foxy heeft me deze keer een stokje bezorgd en na een beetje nadenken heb ik volgende antwoorden kunnen verzinnen...

Omschrijf jezelf in 5 woorden
Diplomatisch, sportief, humoristisch, emotioneel & perfectioniste.

Wat vind je mooi aan jezelf?
Mijn ogen & oren (moet er eerlijkheishalve aan toevoegen dat een plastisch chirurge mij op 5-jarige leeftijd heeft verlost van m'n flapoortjes, dus helemaal puur-natuur zijn die niet)

Hoe voel je je op dit moment?
Content, als ik er zo over nadenk, heb ik eigenlijk niks om ongelukkig over te zijn... :-)

Zou je iemand anders willen zijn?
Misschien een klassiek antwoord, maar het lijkt me wel leuk om eens een tijdje de dingen als man te kunnen beleven.

Personen aan wie je dit stokje doorgeeft?
Awel, in de hoop dat zij het stokje nog niet langs andere wegen aangekregen hebben, mag ons zusje hier ook eens over nadenken se, net als Spinning Dude en Iron-Rik.

11:23 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Groepstraining 9/3

Woensdagavond eindelijk nog eens tot een deftige training gekomen... 't Was weeral van vorige week woensdag geleden (ik had toen wel 1.5u gefietst en 1u gelopen), ni echt goe bezig... :-( Het wordt hoog tijd dat het weer een stuk beter wordt, dat het langer licht blijft en de vogeltjes tot 's avonds laat zitten te tsjippen. ;-)

Het weer viel anders best wel mee, de piste was sneeuwvrij en we zijn lekker droog gebleven. Met het betere weer was er ook iets meer volk van de partij. Ons groepje was nu met een man/vrouw of 11: Koen, Benny, Trees, Mieke, Rita, Magda, meisje zonder naam, Simmie, zusje, best friend S. en ikke. Toen we daar arriveerden was het groepje net vertrokken, dus hadden we de instructies van Mieke niet gehoord. We moesten dus op de rest vertrouwen en die hadden het blijkbaar ook niet echt 100% begrepen. Uiteraard eerst wat opwarmingsrondjes en nadien versnellingen maar hoelang en hoeveel?!? Niemand die het met zekerheid kon zeggen... :-p We hebben er dan maar volgende training van gemaakt: 5 rondjes op de atletiekpiste + 1 rondje op de Finse piste als opwarming, vervolgens 5 keer 100m versnellen-300m recuperatie en als afsluiter opnieuw 1 rondje Finse piste en 5 op de atletiekpiste. Alles samen goed voor een klein uurtje lopen.

Tijdens de training hadden zowel zusje als S. last van een pijnlijke knie. Bij zusje was het zo erg dat ze zich na een kwartiertje moest beperken tot rondjes wandelen op de piste. S. kon na effe wandelen toch opnieuw aanpikken bij de groep en had nadien geen last meer, dus da viel beter mee.

Trees kwam ook met het idee om volgende week zondag met een groepje te gaan lopen in Olen. Waarschijnlijk zullen we de geplande 10km in Lier dus vervangen door een groepsloopje van 8.5km in Sint-Jozef-Olen. We zien nog wel, eerst afwachten of alle knietjes terug in orde geraken...

10:17 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-03-05

Gevoel

Onvoorstelbaar
Verlangen

Ontastbaar
Geluk

Emoties
Zonder woorden
Puur op het gevoel

16:03 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

09-03-05

Start2run - Week 10

En jawel, we zitten weeral aan de laatste week van het beginnerschema se... Voor de volhouders: nen dikke proficiat!!! Nog eventjes doorbijten en jullie zijn klaar voor de 5km test. Voor diegenen die onderweg ergens zijn afgehaakt: alleen is het moeilijker vol te houden dan in groep, dus ik kan er wel inkomen dat je niet altijd de drive hebt gevonden om op je eentje te gaan lopen. Maar... daarom hoef je het nog niet helemaal op te geven hé. Probeer opnieuw ergens in te pikken of zoek je een lotgenoot om samen te lopen, misschien dat het dan wél lukt...

 • Dag 1: 30' joggen met 1 of 2 minuten wandelen naar keuze
 • Dag 2: rustdag
 • Dag 3: 32' joggen met 1 of 2 minuten wandelen naar keuze
 • Dag 4: rustdag
 • Dag 5: 30' joggen
 • Dag 6: rustdag
 • Dag 7: rustdag
Schema opgesteld door Mieke Boeckx, lerares L.O. - 1 mei 2000

16:31 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

08-03-05

Come on baby light my fire...

Zal één van onze buren gisterenavond aan't zingen geweest zijn. Zo rond een uur of half negen kwamen er plotseling een paar brandweerwagens met het nodige lawaai door de straat gesjeezd. Nu op zich is dat niet zo speciaal, de brandweerkazerne is hier praktisch achter de hoek, dus we horen dat wel meer (gelukkig niet al te vaak). Maar deze keer kwamen ze effectief door onze straat, hoewel die min of meer doodloopt op't einde (laatste stukje is enkelrichting om precies te zijn). Met andere woorden, de brandweermannen waren uitgerukt voor een probleempje in onze wijk.

Ik had er verder geen aandacht aan besteed - ramptoerisme is niet zo meteen mijn ding - maar toen ik effe later naar de keuken ging voor een drankje, zag ik wat er aan de hand was. De brandweerwagens stonden bij een huis in de straat achter ons en de vrijwilligers van de brandweer deden een verwoede poging om een kleine brand onder controle te krijgen. Gelukkig bleek het wel mee te vallen (vanop afstand dan toch), het was de schouw die op één of andere manier vuur gevat had. Toch wel een beetje spannend, zoveel rookontwikkeling voor een paar vlammetjes die uit de schouw kwamen. De brandweer had alles snel onder controle en deze morgen stond het huis nog mooi recht zonder veel schade op't eerste gezicht. Die mensen hebben dus geluk gehad... Toch knap hoe die brandweermannen zo snel ter plaatse zijn, aangezien hier in de gemeente de brandweer voor het grootste deel op vrijwilligers draait. Een pluim voor die gasten!

11:11 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

07-03-05

Treezebeezen

Deze morgen zat ik weer eens op de treezebeezenbus... Ik maak nu ongeveer een klein jaar gebruik van het openbaar vervoer om 's morgens op het werk te geraken en uiteraard 's avonds ook opnieuw thuis te geraken. Ik verbaas me nog steeds over het grote aantal jongeren dat dezer dagen met de bus naar school gaat. Blijkbaar zijn er niet zoveel "goeie" middelbare scholen in de kleinere steden en gemeentes en/of is het "in" om je kinderen in hartje Antwerpen naar school te sturen. Wij kozen vroeger de school die bij wijze van spreken het kortste bij was en reden dagelijks met ons fietske, door weer en wind als het moest, naar school. Tijden veranderen... (of word ik oud?!?)

Regelmatig gebeurt het dat ik 's morgens op een bus stap waar zich achteraan al een groepje pubers heeft genesteld. In het begin vond ik het best wel leuk om de jongedames in kwestie een beetje te observeren. Het duurde niet zo lang voor ik alle namen kende, aangezien één van de meisjes altijd heel luid om aandacht schreeuwde van haar vriendinnetjes ("Lou, Loooooouuu, LOOOOOOUUU!"). Zo is er dus Lou, die af en toe in't Engels converseert met een meisje met hollands accent die eigenlijk net zo goed als Lou zelf Nederlands spreekt. Caroline is eerder luidruchtig en heeft veel aandacht nodig, zij blijft ook altijd rechtstaan en eist haar "vaste plekje" op als een van de andere meisjes aan haar paal hangt (nu ik het hier zo zie staan, lijkt het eerder een situatie uit Matroesjka's dan een lijnbus op een doordeweekse ochtend). Je hebt ook nog Bénédicte, Stefanie en eentje zonder naam die meestal redelijk rustig blijven in al het tumult.

Een levenslustige bende dus, en dat al van 's morgens vroeg terwijl ik soms nog een dutje probeer te doen. Helaas lukt dat meestal niet, want deze meisjes komen steevast boven het volume van mijn muziek uit. Vandaag was er wel een grappig voorval. Een onbekend gezicht vervoegt al hijgend het vertrouwde groepje. Nadat er eentje "hey Julie!" heeft geroepen, ploft het meisje nog steeds hijgend neer. Na een minuutje of vijf is ze er eindelijk bovenop en legt uit dat ze naar de bus moest LOPEN deze morgen. En dat is ze blijkbaar niet echt gewoon... ;-) (En het was haar aan te zien ook trouwens!) Na een tijdje ging het gesprek over rijen, wiskunde dus. Er was een kleine discussie over wie dat al gezien had en wie niet. Tot ons Julie plots uitroept: "oh nee, ik heb da programma ni gezien, jullie wel?" Iedereen uiteraard verbaasd: "welk programma???" Julie opnieuw: "awel, da programma met ... over da rijden" Hilariteit alom! Wiskunde, naast lopen, is dus wel degelijk niet de sterkste kant van Julie... ;-)

11:26 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

04-03-05

En nu tijd voor... RECLAME !

Omdat Yoeri het zo mooi gevraagd heeft, maak ik hier met veel plezier een beetje reclame voor de

1e editie van de Leie-Corrida


Deze wedstrijd is een samenwerking van Running Team Lauwe & ING Lauwe en gaat door op zondag 12 juni 2005. Op het programma staan een Kids run (1km), een Recreatieloop (6.25km) en een Prestatieloop (12.5km). Kortom: voor elk wat wils, zodus... allen daarheen!

13:22 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Groepstraining 2/3

Sinds vorige week woensdag slechts één keer de loopschoenen aangetrokken, nl. vorige vrijdag een dik halfuur, maar woensdagavond zijn we alle spanning & stress van het solliciteren gaan weglopen in Herentals. ;-) De tweede week op rij een lage opkomst, waarschijnlijk door het aanhoudende winterweer. Deze keer waren Trees, Ingeborg, An, Benny, Magda, Simmie, zusje en ik op de wekelijkse afspraak. Na de training bleek dat ook best friend S. van plan was om mee te komen trainen, maar een gekantelde vrachtwagen op de E34/E313 had er anders over beslist. Blijkbaar had S. de ganse avond in de file gezeten! Hij was pas om 19u45 in Herentals geraakt, waar wij al net terug vertrokken waren en ook op de terugweg ging het allesbehalve vlot. Pas rond 21u kreeg ik een telefoontje dat hij net terug thuis was geraakt. Erg hé...

De atletiekpiste was opnieuw voorzien van een laagje sneeuw, deze keer zéér weinig, waardoor het al snel oppassen geblazen was in de bochten... Net zoals vorige week moesten we daardoor geen versnellingen doen, gewoon 3 rondes op de atletiekpiste telkens afgewisseld met 1 rondje op de Finse piste.

Helaas kreeg zusje op het einde van de eerste ronde op de Finse piste last aan haar knie, waardoor ze de training vroegtijdig moest stopzetten. Gelukkig kwam haar boyfriend haar na een tijdje gezelschap houden aan de zijlijn... ;-)

We kregen wel een kleine sneeuwbui over ons heen, maar het waren maar minivlokjes die uit de lucht dwarrelden. Wel gezellig anders, da zorgt voor een hele aangename sfeer tijdens het lopen. Na een uur en 5 minuten zat onze training erop, nog wat stretchen en snel de auto in... een zalige warme douche tegemoet...

11:40 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-03-05

Start2run - Week 9

Jawel dames & heren, het einde is in zicht! Voor de volhouders is hier het schema voor de negende week. Deze week is volgens het trainingsschema een herhaling van week 8 (net zoals bij de weken 3&4 en 5&6 dus). Nog heel even doorbijten en die 5km is een feit! (Ter herinnering: j = joggen, w = wandelen)

 • Dag 1: 15'j-2'w-15'-2' - Totaal 34'
 • Dag 2: rustdag
 • Dag 3: 10'j-1'w-12'-1'-12'-1' - Totaal 37'
 • Dag 4: rustdag
 • Dag 5: 10'j-1'w-20'-1' - Totaal 32'
 • Dag 6: rustdag
 • Dag 7: rustdag
Schema opgesteld door Mieke Boeckx, lerares L.O. - 1 mei 2000

14:20 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Psycho-technisch onderzoek

Het psycho-technisch onderzoek is gisteren vrij vlot verlopen. Toen ik dinsdagavond het weerbericht hoorde, vreesde ik het ergste: sneeuw, ijzel... lekker winterweertje! Maar woensdagmorgen viel het allemaal best wel mee. De autostrade was sneeuwvrij, de grote wegen ook en op de kleine weggetjes moest ik niet zijn, gelukkig maar! Toch maar goed op tijd in mijn autootje gestapt en richting Hasselt gebold. Daar effe naar een parkeerplaatsje moeten zoeken (ik ZAG de parking, maar door een hoop enkelrichtingsstraatjes geraakte ik er maar niet) en netjes op tijd op de afspraak.

Daar mocht ik beginnen met een standaard vragenlijst en er lag er nog zo eentje op een tafeltje, dus ik verwachtte elk moment mijn 'tegenstander'. ;-) Na het invullen van die vragenlijst mocht ik aan de proeven op een computer beginnen. Eerst redeneeroefeningen, daarna een hoop persoonlijkheidstesten. Daar was ik best een hele tijd mee zoet... Uiteraard zo goed & waarheidsgetrouw mogelijk ingevuld hé. Van een tweede (of derde, vierde, ...) kandidaat was er nog steeds geen sprake.

Na die testen op de computer was er nog een gesprek voorzien met een van de consulenten (of hoe noem je zo iemand?). Daar kreeg ik o.a. ook te horen dat ik nog de enige overblijvende kandidaat was. Joehoeeeee!!! Ik kon een kleine vreugdekreet nog net onderdrukken... :-) Normaal wordt het resultaat van mijn testen komende maandag besproken met de 'werkgever' en als alles goed gaat, krijg ik dan snel het verlossende bericht. Tenzij ik nu die testen zwaar verknoeid heb of mijn profiel totaal niet overeenstemt met hetgeen ze in gedachten hebben, heb ik binnenkort dus een nieuwe job! Nog eventjes afwachten voor de definitieve bevestiging natuurlijk, maar volgens mij kan het nu toch niet meer mis gaan, niet?!?

09:59 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

01-03-05

Rijsttaart

Afgelopen zaterdag nog eens een nieuw bakseltje uitgeprobeerd en aangezien steffie denkt dat ik niks anders doe dan eten, moet ik dat hier toch ne keer uit de doeken doen hé... ;-)

Ik had onlangs bij Aveve een mix voor rijsttaart gekocht op aanraden van een kennis. Om het mezelf echt supergemakkelijk te maken, had ik ook een voorgeprepareerde taartbodem gekocht in de supermarkt. Zodus, ik moest enkel maar de mix klaarmaken zoals op het pakje stond. Vol spanning daarmee begonnen en lap... het liep al bijna van het begin mis! In al mijn hevigheid had ik melk genomen i.p.v. water, dus zeer voorzichtig de reeds afgemeten melk opnieuw in de bus gegegoten. :-p Tweede poging: water afgemeten, mix bijgevoegd, goed gemengd en zoals voorgeschreven 2 uurtjes laten rusten (eigenlijk net iets langer, da leg ik nog wel eens uit). Daarna eitjes gescheiden, eierdooiers bij het beslag, eiwit opgeklopt en voorzichtig door het beslag gemengd. Vervolgens taartbodem uitgerold in de taartvorm, beslag erin gegoten en een poging gedaan om er een opgeklopt ei op te smeren. Ik zweer het, ni simpel als je geen borsteltje of iets dergelijks bij de hand hebt! Heel dat ding de oven in en een kleine 40 minuutjes bang afwachten wat het resultaat zou zijn...

Het begon hoe langer hoe lekkerder te ruiken en ik moet eerlijk bekennen, de rijsttaart bleek ook zo lekker te smaken als ze eruit zag (al zeg ik het zelf)! ;-) Enkel de rand is iets hoger uitgevallen dan verwacht, maar mijn schattie vind da lekker zo. Zo'n rijsttaart is heel makkelijk klaar te maken, niet veel werk aan en wreed lekker, kortom: zeker voor herhaling vatbaar!

14:54 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Eindelijk...

SNEEUW


En nu moet ik morgen natuurlijk juist in Hasselt geraken... dedju toch... ;-)

10:54 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

25-02-05

Verlossing...

Ik was het nog bijna vergeten te vertellen... Hoe is da in godsnaam mogelijk?!? Ik wil alle bloggertjes hier enorm bedanken voor de steun, het medeleven, het duimen en wie weet misschien zelfs de opgebrande kaarsjes, want woensdag stak de langverwachte envelop in de bus...

Het wachten op het al dan niet positieve nieuws van de tweede sollicitatieronde vond ik een eigenlijk een stuk spannender dan het examen zelf... :-p Er waren al een paar minder goeie nachten (slapeloos is net iets te overdreven) gepasseerd en dinsdagavond had ik onze brievenbus zelfs bijna opengebroken voor een rekening van Electrabel! Die idioten hebben ook altijd een goei timing hé...

Woensdagmiddag een berichtje van mijn schattie: de envelop stak in de bus, of hij die mocht opendoen of ik ging wachten tot 's avonds... hmmm... moeilijke beslissing... ;-) Raprap een berichtje teruggestuurd dat hij het nieuws mocht brengen, terwijl ik vol spanning met een hartslag van om en bij de 180 (zo voelde het toch!) en klamme handjes zat te wachten. Twee seconden later telefoon: hij had de brief vast en ging hem voorlezen... Spanning werd nog opgedreven (en mijn hartslag vermoedelijk ook!) toen hij begon met de woorden:

Geachte mevrouw, wij moeten u tot onze grote spijt meedelen dat u geslaagd bent voor het mondelinge gedeelte van de bekwaamheidsproef... AAAAAAAAHHHH... mij zo voor de zot houden op zo'n moment, ni te doen!!! Maar ik kon mezelf uiteraard niet langer bedwingen en heb ter plaatse een kleine vreugdedans uitgevoerd. Gelukkig was er niemand in de buurt... ;-)

Volgende stap is nu een psycho-technisch onderzoek komende woensdag. Geen idee wat ik daar mag verwachten, in de brief stond wel dat dit een ganse dag in beslag zou nemen. Behoorlijk stevig onderzoek dus! Ben eens benieuwd... Moesten er mensen zijn met ervaring op dit vlak, dan hoor ik het graag! Kwestie van toch een beetje voorbereid te zijn zodat ik ook deze laatste hindernis naar een leuke, nieuwe job zonder problemen kan overbruggen...

10:28 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Citaat van de dag

Leeftijd is onbelangrijk, voor zover je geen kaas bent.

Jean-Loup Chiflet

08:15 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

24-02-05

Groepstraining 23/2

Weer een leuke training achter de rug gisteren... Er waren wel een behoorlijk aantal lopers die zich hadden laten afschrikken door het weer. Ons loopgroepje was beperkt tot een goeie 10 man, waarvan we praktisch de hele training met 6 à 7 bij elkaar hebben gelopen. Wie was er van de partij? Wel, Koen, Magda, Trees, Rita, Benny (die iets vroeger is gestopt), Simmie en ik waren present. Best friend S. (bijnaam: "de nieuwe jongen" of "het nieuwe jongetje" :-p) en zusje moesten verstek laten gaan. Zusje lag al 3 dagen geveld door een hardnekkige keelontsteking en S. had opnieuw wat last aan de knie. Hopelijk brengt een weekje rust de oplossing...

De piste lag, zoals verwacht, bedekt onder een fijn laagje sneeuw. Niet zo erg natuurlijk, maar na een paar rondjes begon dat meer en meer op een fijn laagje ijs te lijken, waardoor Mieke besloot op geen versnellingen in te lassen. We moesten gewoon de hele tijd 3 rondjes op de atletiekpiste afwisselen met één ronde op de Finse piste (die ook een laagje sneeuw had, waardoor dat net ietsje zwaarder lopen was dan gewoonlijk). De rondjes op de atletiekpiste moest het tempo wel iets hoger liggen dan ons normale gezapige opwarmtempo... ;-)

De voorbije week ben ik er niet toe gekomen om thuis de loopschoenen aan te trekken, maar zo'n groepstraining heeft net dat ietsje meer waardoor je wel voldoende motivatie vindt om je luie kont uit de zetel te hijsen... ;-) Achteraf heb je er dan ook dubbel zoveel geniet van, vind ik. Lekker gelopen, gezellig gebabbeld in ons groepje en voor we't wisten hadden we dik een uur op de teller. Eén uur en 5 minuten om precies te zijn. En al bij al hadden we wel geluk gehad met het weer, tijdens het lopen is er geen vlokje sneeuw of hagelbolletje uit de lucht gevallen. Kort samengevat: leuke, lange training... op naar meer!

15:31 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Start2run - Week 8

Het schema loopt stilletjes aan naar zijn einde toe, we zitten intussen al aan week 8! Als je hier al bent geraakt, is het misschien ook geen slecht idee om je een degelijk paar loopschoenen aan te schaffen, moest dat nog niet gebeurd zijn. Nog efkes volhouden en die 5km loop je zonder problemen aan één stuk uit... Opnieuw: j = joggen, w = wandelen

 • Dag 1: 15'j-2'w-15'-2' - Totaal 34'
 • Dag 2: rustdag
 • Dag 3: 10'j-1'w-12'-1'-12'-1' - Totaal 37'
 • Dag 4: rustdag
 • Dag 5: 10'j-1'w-20'-1' - Totaal 32'
 • Dag 6: rustdag
 • Dag 7: rustdag
Schema opgesteld door Mieke Boeckx, lerares L.O. - 1 mei 2000

08:28 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |