28-04-08

Antwerp Marathon 20/4

Jawel, het is ons gelukt! :-) Vorige week zondag stond de Antwerp Marathon, aflossingsmarathon, 10Miles en een handvol andere loopwedstrijden op de kalender. Samen met 5 andere collega's hadden we ons ingeschreven voor een leuke en sportieve uitdaging, nl. samen de volledige afstand van een marathon afleggen! En aangezien sommigen zelfs niet eens wisten wat die afstand precies was, kan je wel geloven dat het kon tellen qua uitdaging...

Dus stonden we 's morgens vroeg met z'n zessen fris en monter - de ene collega al wat frisser dan de andere ;-) - op Antwerpen L.O. Wel grappig om te zien hoe een tram die normaal op zondagmorgen geen kat vervoert opeens vol zit met lopers... Om 9u stipt stonden we aan de metro-uitgang, klaar om onze loopnummers op te halen. Aangezien we ingeschreven waren via de personeelsvereniging van't werk, moesten we op zoek naar een aparte stand. En die pipo's hadden géén plannetje meegegeven dus het was al een overwinning op zich toen we eindelijk de juiste locatie hadden gevonden! :-p Snel onze nummers opgespeld, onze coole t-shirts aangedaan, een groepsfoto gemaakt en naar de start gerept.

Collega 1 begon al lichtjes zenuwachtig te worden, want zij moest nog de juiste plek vinden om haar rugzak af te geven en de klok ging al richting 10u. Collega 2 mocht ook op linkeroever blijven en collega 3 en ik gingen alvast naar de bus zodat we zeker op ons aflossingspunt zouden geraken. Ook de andere collega's werden met speciaal ingelegde bussen naar de juiste aflossingspunten gebracht. Onze bussen waren al vertrokken toen om 10u het startschot werd gegeven.

Eens we op ons aflossingspunt stonden, was het rustig afwachten. We gingen ervan uit dat iedereen ongeveer 10km/u zou lopen, dus ik had nog alle tijd om een boterhammetje naar binnen te spelen. Een beetje later kwam Schattie tevoorschijn, hij had zijn koersfiets van stal gehaald (daar zal een stevige laag stof op gelegen hebben) en was helemaal naar't Rivierenhof gefietst om te komen supporteren. Na een tijdje begon ik toch een beetje zenuwachtig te worden, hoewel het nog wel effe zou duren voor ik zou kunnen beginnen lopen. Toch maar snel gebruik gemaakt van de sanitaire voorzieningen (goed geregeld van de organisatie, alleen volgende keer ook aan WC-papier denken!) zodat er geen plasje meer in de weg zou zitten...

Het duurde niet lang voor de eerste lopers passeerden, alle lopers die stonden te wachten moedigden hen luidkeels aan. Geleidelijk aan konden ook de eerste aflossingslopers vertrekken. Best wel spannend iedere keer er een nummer werd afgeroepen... Af en toe passeerd er ook een bekend gezicht: Erik (dat zeg er zéér goed uit!), Pierre (de man van een collega - aan zijn eerste marathon bezig) en Kris (een collega van financiën).

Uiteindelijk was het dan zover: Paul (man van collega 5) kwam er aangereden op de fiets om aan te kondigen dat collega 3 eraan kwam! Snel het aflossingslint aangenomen, proficiat geroepen en op pad voor mijn 10km. Ik had al snel een goei tempo te pakken en kon geleidelijk aan wat lopers inhalen. Vooral bij de marathonlopers waren er al verschillende die het moeilijk begonnen te krijgen. Na 5km een flesje water meegegrabbeld en na een paar slokjes kon ik dit aan Paul kwijt. Ongelooflijk handig als je een persoonlijke begeleider meekrijgt op de fiets... :-) Op het einde geprobeerd om het tempo nog iets te verhogen en dan naar collega 5 gesprint om op mijn beurt het aflossingslint te kunnen doorgeven.

Daarna snel de bus opgezocht zodat we naar de Groenplaats werden gebracht en onze laatste loopster nog konden aanmoedigen voor de laatste meters. Na afloop hebben we met onze ploeg een flesje bubbels gekraakt en dat moet echt wel een grappig zicht geweest zijn, want toen we daar wat fotootjes van aan't trekken waren, begonnen er spontaan vreemde mensen ook foto's van te maken. :-p

The day after was het spannend uitkijken naar onze totaaltijd: 4u11'19" of 4u09'35" nettotijd. En op dinsdag konden we eindelijk de individuele tijden terugvinden. Ik had mijn 10km kunnen afleggen in 56'03" (10,7km/u) en ben best wel tevreden met die prestatie. Vooraf had ik gehoopt van onder het uur te kunnen blijven, sneller was uiteraard beter... :-)
br>Nogmaals een dikke merci aan Paul: het was super om tijdens de ganse afstand een persoonlijke coach mee te hebben! :-) En uiteraard was het ook leuk om de andere supporters langs de kant te zien: Schattie (toch nog het parcours gevonden iets voorbij het Rivierenhof), papa & Fannie op de fiets en collega Carine die man Pierre aan't begeleiden was.

Nu is het uitkijken naar onze volgende uitdaging. Waarschijnlijk eerst nog een paar andere "gewone" wedstrijden om daarna op 20 september in Brussel aan de Ekiden deel te nemen. Opnieuw een aflossingsmarathon want iedereen was het erover eens dat dit een héél leuke ervaring was. We hebben nu een richttijd die we kunnen verbeteren, dus vooral blijven trainen hé dames... ;-)

16:06 Gepost door Pinnie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) | Tags: lopen |  Facebook |

17-04-08

Woensdag 16 april

Een goei (laatste voor D-day?) loopje achter de rug. Samen met Schattie een nieuwe toer uitgestippeld. Het was een afwisselend parcours, met een stevige kuitenbijter (brug over Albertkanaal). Iets helemaal anders dan ons "normaal" looprondje.

Uiteindelijk kwamen we uit op 8km en dat in 42 minuten tijd. Wat mij betreft, was dat een beste jaarprestatie... :-) Hopelijk kunnen we zondag dit tempo nog 2km langer aan en dan hebben we een mooie tijd in't verschiet!

De Nike+ website is plotseling veranderd. Spijtig genoeg kan je nu geen grafiekjes meer overnemen...

09:04 Gepost door Pinnie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) | Tags: lopen |  Facebook |

13-04-08

Zondag 13 april

Schattie en ik zijn vandaag nog eens samen onder ons tweetjes een toertje gaan lopen. Zusje was blijven overnachten en die speelde met véél plezier babysit voor Senne. Het begon wel lichtjes te druppelen toen we de deur achter ons dichttrokken, maar dat kon ons vandaag niet tegenhouden...

Samen dus een mooi toertje gedaan, geen al te snel maar wel een leuk tempo. Uiteindelijk na 50 minuten uitgekomen op 8,25km (volgens Nike+). Het gevoel zit goed, volgende week zondag komt wel in orde... :-)

21:33 Gepost door Pinnie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lopen |  Facebook |

12-04-08

Zaterdag 12 april

Deze morgen vóór het ontbijt nog eens een zusloopje gedaan. :-) Samen met zusje dus de loopschoenen aangetrokken, de iPod ingeplugd en sessie 12 van de 5-tot-10km start to run podcast opgezet.

Na een minuut of 10 opwarming moedigde Evy ons aan om een aantal versnellingen in te lassen. Eerst 3 versnellingen van 30", daarna 4 van 1 minuut (volgens zusje, ik ben vergeten te tellen). Op het einde nog rustig uitgelopen, ik had een supergoed gevoel vandaag, het liep - zelfs met de versnellingen - behoorlijk vlotjes. Deze training was goed voor 50 minuutjes lopen en een totale afstand van 8,4km.

20:22 Gepost door Pinnie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lopen |  Facebook |

08-04-08

Lopen, lopen, lopen...

Het lukt me de laatste tijd blijkbaar niet om regelmatig een berichtje te komen posten, gelukkig is het met het lopen beter gesteld... ;-)

Effe een snel overzichtje:

  • Donderdag 3/4: 6km in 36 minuten onder fietsbegeleiding van zusje
  • Zaterdag 5/4: 7,5km in een goeie 46 minuten, samen met Schattie en Senne
  • Maandag 7/4: eerst een opwarming van 10 minuutjes (een kleine 2km) en vervolgens net geen halfuurtje gelopen met trainingsmaatje I. die terug paraat is na een korte onderbreking wegens skivakantie , de gelukzak!
  • Dinsdag 8/4: samen met 2 collega's - dus de helft van onze marathonploeg voor volgende week zondag - de stad onveilig gemaakt op onze loopschoenen! ;-) Een toertje langs de kaaien, exact 40 minuten, goed voor net geen 7km. Dat zit dus wel snor voor 20 april...!!


21:54 Gepost door Pinnie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (2) | Tags: lopen |  Facebook |