21-02-08

Zwemles

eendGisteren was het weer zwemles... Allé, voor zo'n kleine deugenietjes als ons zoontje is dat eigenlijk gewoon watergewenning, maar zwemles klinkt wel sjieker hé... ;-)

Sinds begin dit jaar zitten we elke week op woensdagavond in het zwembad van Mortsel, samen met zo'n 10 andere kindjes. De eerste les was absoluut rampzalig: de eerste 5 minuutjes waren nog oké, maar dan ging het van kwaad naar erger... Eerst een beetje meuzzen, daarna wenen en een beetje later echt krijsen tot hij er op den duur knalrood van werd. :-( Op aanraden van de begeleidster zijn we dan even uit het water gegaan om daarna geleidelijk aan, trapje na trapje, terug in't kinderbadje te stappen. Dat lukte gelukkig wel...

De week nadien hadden we een badeendje meegenomen als afleiding tijdens de zwemsessie en dat heeft zijn effect niet gemist! De eend heeft de hele tijd in zijn mondje gezeten, maar we hebben toch praktisch de hele les kunnen volgen. Sindsdien gaat het alleen maar beter: een week later konden we de afleidingseend al eens aan de kant laten. En sinds vorige week heeft hij er echt kei veel plezier in! Hij begint al te gibberen als we in het kleedhokje zijn, precies alsof hij héél goed weet wat er gaat komen... :-)

De oefeningetjes die we moeten doen, zijn eigenlijk wel plezant. Wat spetteren in't water, van links naar rechts zwieren, op buikje en rug dobberen (rug vinden de kindjes ni altijd even plezant :-p), op een zwemplankje als een echte surfboy rondpeddelen, ... Gisteren zijn we ook weer kopje onder geweest! Vorige week hebben we dat voor't eerst gedaan. De eerste keer was geen succes (een grote borrel binnen & wenen natuurlijk), maar de tweede keer had hij wel op tijd oogjes en mondje toegedaan en lukte het wel. En gisteren dus ook weer 2 keer kopje onder, één keer met een kleine borrel, maar wel zonder wenen. 't Is echt een flink kereltje! :-)))

10:46 Gepost door Pinnie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.