25-09-06

Workathlon

Vrijdagmiddag nog een leuk "wedstrijdje" meegepikt in hartje Antwerpen. :-) De eerste editie van de WORKATHLON in onze eigenste koekestad, daar konden we natuurlijk ni aan weerstaan hé...

Twee van mijn collega's wisten me te overtuigen om amper 2 dagen voor onze grote sportafspraak (daarover later meer) de spiertjes alvast op te warmen tijdens een kort middagloopje. Dus stonden we 's middags paraat in onze werkplunje - zij het lichtjes aangepast voor de gelegenheid - voor een parcours van 4km door de kronkelende straatjes van hartje Antwerpen. Vóór de start werd er nog een gezamelijke warming-up sessie georganiseerd door een afgetrainde sportinstructeur & -instructrice. Voor velen was dit al een stevige inspanning zo op het middaguur...!! ;-) De gevraagde werkattributen waren iets moeilijker te verzinnen, gezien het grote bureaugehalte van de huidige job. Er waren nochtans ploegen die daarin iets creatiever voor de dag kwamen... Onder andere mannen van de Gamma met een winkelkarretje en aangekleed met van die sandwichpanelen, sportieve kantoorbinken volledig in maatpak inclusief aktentas, hoogtewerkers in volledige klimuitrusting en zelfs enkelingen in een peignoir (welk bedrijf zouden die vertegenwoordigd hebben?!?)

Volgens ATV stonden er 234 vertrekkers aan de start, ni slecht voor een eerste editie... Vooral de sfeer was echt wel tof, zo midden in de stad pal op het middaguur! Volgend jaar ga ik alvast proberen om ook een paar collega's extra warm te maken voor dit sportevenement... :-) Voor een kleine fotoreportage verwijs ik graag naar de website van ATV.

21:06 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

19-09-06

Dilemma

De reactie van Liza op mijn vorige postje heeft me met een klein dilemma opgezadeld. Allé ja, dilemma is misschien nogal zwaar uitgedrukt, maar ik moest toch ergens een leuke titel verzinnen voor dit berichtje hé. ;-) Ik zal me effe nader verklaren...

Bloggen is leuk, bloggen schept hier en daar een virtuele band - tenminste als je tijd hebt of maakt om regelmatig je gedachten, ideetjes en belevenissen neer te tokkelen ;-) - maar toch zit er precies ergens iets dat me tegenhoudt om nét dat stapje verder te gaan om mijn identiteit iets meer bekend te maken dan momenteel het geval is. Er zijn natuurlijk wel mensen die me in't echt kennen en die hier af en toe langslopen of een reactie posten. Maar het is eerder voor diegenen uit de categorie collega's, familie, vrienden en kennissen die hier - al dan niet toevallig - terecht zouden komen dat er een beetje schroom te bespeuren is...

Op zich is dat natuurlijk geen probleem, maar als ik een beetje een deftig antwoord wil geven op de post van Liza geef ik sowieso ook een stukje van mijn identiteit prijs. (amai da klinkt zwaar als ik da hier zo lees!) Daarmee dat ik nu zo'n beetje zit te twijfelen wat ik al dan niet ga neertokkelen over het voorbije jaar. Ach ja, dat hoeft uiteraard ook ni per sé vandaag te gebeuren hé... ;-) Er zijn in elk geval wel toffe, speciale - het ene al wat wereldschokkende dan het andere - dingen gebeurd. Nog eens effe nadenken hoeveel ik jullie ga vertellen...

Om toch iets mee te geven dan maar deze foto... Geen technisch hoogstandje maar daar gaat het nu effe ni over hé! En zoals je kan zien, we leven nog altijd gezond... ahum... (of mag da hier ni wegens sluikreclame?!?)

20:22 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-09-06

Een blijvertje

Maandag was'ie nog onscherp, maar gisteren hebben we een nieuwe poging kunnen ondernemen... Raar maar waar, onze Kermit (bij gebrek aan meer inspiratie) zat nog altijd lekker op z'n plekje! En deze keer hadden we meer geluk, hij was verder naar voor gekropen in die holle tak en door wat blaadjes weg te halen, kregen we hem nu goed in beeld. Na een paar mislukte onscherpe shots is het eindelijke toch gelukt om een paar close-ups te nemen. Ik wil jullie dit prachtig stukje natuur zeker niet onthouden...

20:36 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

11-09-06

Kermit

Vandaag een prachtig staaltje natuur gezien! Spijtig genoeg kreeg ik hem (haar?) ni scherp op de foto...

Bij het opkuisen van ons lapje grond, bleek in een afgestorven tak van de mispelboom (waar zie je dat nog?!?) een kikker of pad te zitten. We hebben het beestje ni meer stress bezorgd dan nodig - een flash op je kleine kikkeroogjes kan waarschijnlijk al wel tellen - en hebben hem/haar rustig laten zitten. Ik vraag me wel af hoe zo'n beestje daar terechtkomt, zo'n anderhalve à 2 meter boven de grond...

20:24 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-09-06

Naweeën

De naweeën van de bedrijfstriatlon in Viersel beginnen stilaan duidelijk te worden. Allé, eigenlijk waren het technisch gezien voorweeën... Collega Birgit, die de zwemtrainingen met een serieus doel voor ogen - ahum... - wel kon smaken, had immers op internet al een nieuwe uitdaging gevonden vóór we onze geweldige prestatie in Viersel hadden neergezet. ;-)

Deze uitdaging is bekend onder de naam Ons bedrijf is triactief: een just-for-fun bedrijventriatlon die georganiseerd wordt door de Vlaamse Liga van Bedrijfssportbonden. Het speciale aan deze "wedstrijd" is dat je samen met je team een VOLLEDIGE TRIATLON moet afleggen, nl. 3800m zwemmen, 180km fietsen en 42km lopen. Met een ploeg van 8 à 10 teamleden zou dit geen al te groot probleem mogen zijn... Met een volledig team komt dat neer op een 15-tal lengtes zwemmen in een zwembad van 25m , 18km fietsen en 4,2km lopen.

Grootste uitdaging bleek de samenstelling van het team! Van alle collega's op onze dienst (zo'n stuk of 25) voelden weinigen zich geroepen... Dus zijn we een stapje verder gegaan in ons bedrijf en hebben we geprobeerd om ook op andere diensten sportieve collega's te vinden. Na een week of 3 is ons dat uiteindelijk ook gelukt! :-) Beter nog: het is zelfs een volledig team geworden (verhouding mannen/vrouwen is bovendien netjes fifty-fifty). Jawel... 10 sportieve mensen hebben zich geëngageerd om op 24 september aan de start te verschijnen!

We hebben intussen natuurlijk ni stilgezeten en ook de collega's die meteen "ja" hadden gezegd, zijn al volop aan het trainen - weliswaar ieder op zijn/haar niveau! Er worden trainingsschema's - of wat daarvoor moet doorgaan - uitgewisseld en we peppen mekaar op om toch maar een trainingske extra in te lassen. Als je één van de dagen een hoop gegiechel hoort in het Wezenbergzwembad, is de kans dus groot dat het een groepje van onze collega's is! :-)

15:56 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-09-06

De laatste...?!?

3 september 2006: een historische dag... Is het toeval dat André Agassi net zijn laatste wedstrijd heeft gespeeld of is het gewoon een speciale dag op sportgebied?!?

Mijn Superstefke heeft vandaag immers - naar eigen zeggen - zijn laatste koers gereden. Na een seizoen of 17 was de drive zo'n beetje aan't wegebben en er wordt stilaan uitgekeken naar een nieuwe uitdaging, maar daarover later meer. Het valt natuurlijk nog wel af te wachten of dit een definitief afscheid van de wielerwereld is. Het sporten zit in z'n bloed, dus er zal zeker nog gefietst worden. En als er redelijk veel gefietst wordt, kan er ook eventueel nog gekoerst worden, niet?!? ;-)

To be continued...

21:56 Gepost door Pinnie in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |