27-08-06

Tri-A-Team

Gisteren zijn we nog eens actief geweest op sportief vlak, de ideale reden om mijn blogje van onder het stof te halen, niet? Hopelijk lukt het deze keer wél om opnieuw regelmatig een berichtje te komen posten...

Een goeie maand geleden hadden we op't werk besloten om mee te doen aan de bedrijfstriatlon in Viersel, die georganiseerd werd door KTT. De afstanden (750m zwemmen, 27km fietsen en 7km lopen) leken ons wel haalbaar voor de recreatieve en iets minder getrainde sporter... :-) We wilden graag 2 volledige vrouwenteams afvaardigen, maar helaas leek een 2e loopster onvindbaar en werd het dus 1 vrouwenteam. Collega Birgit heeft in haar jeugdjaren nog zéér intensief gezwommen, dus een goeie zwemster was snel gevonden. Ikzelf had me opgegeven om te fietsen en collega Carine zou het loopgedeelte op zich nemen.

Zo gezegd, zo gedaan en zaterdagmiddag om 13u30 waren we present! Een beetje onwennig, want veel wedstrijdervaring had onze ploeg nog ni, toch zeker ni op het vlak van triatlon. Na het inschrijven (ophalen van rugnummer eigenlijk) hebben we de omgeving wat verkend en onze tactiek besproken. Redelijk eenvoudig, maar het bleek in de praktijk niet zo simpel: Birgit moest snel zwemmen en ikke nog rapper fietsen zodat Carine als eerste vrouw (of toch eerste vrouw van een volledig damesteam) aan het afsluitend loopnummer zou kunnen beginnen.

Toen het startschot bij het zwemmen werd gegeven, stond ik natuurlijk in de wisselzone te wachten. Volgens de supporters zwom Birgit - één van de weinigen zonder wetsuit - behoorlijk snel. Met een tijd van 14'40" kwam ze als 20e uit het water. Ik had de andere zwemmers en fietsers in't oog kunnen houden, dus ik wist dat er één vrouw van een volledig damesteam vóór mij reed. Na een kilometer of 7 kreeg ik haar plots in het vizier, dus ik dacht dat ik ze vrij snel zou kunnen inhalen en voorbijsteken om ons toch een voorsprongetje te kunnen bijeenfietsen. Dat bleek echter moeilijker dan gedacht: ze had al snel in't snuitje dat er een vrouw achter haar reed, dus was ze ook dubbel gemotiveerd om een snel tempo te blijven rijden. De volgende 20 kilometer bleef de afstand tussen ons tussen de 100 en 200m schommelen, ik kreeg het gaatje maar ni dichtereden! In de laatste fietskilometer heb ik er dan alles uitgeperst, zodat ik ze toch kon voorbijsteken (ze probeerde zelfs in te pikken in mijn wiel ondanks de niet-stayer regel!) en met een minimale voorsprong de wisselzone induiken. Een fietstijd van 49'48" - net onder de 50' zoals vooropgesteld - niet al te slecht. Wel pas een 36e fietstijd van alle ploegen, maar toch de snelste van de vrouwenteams! Dan snelsnel onze rugnummer aan Carine doorgegeven zodat ze er als een speer vandoor kon gaan. Helaas was de loopster van dat andere vrouwenteam ietsiepietsie sneller en werd Carine vrij kort na de wisselzone al ingehaald. Carine zette haar beste beentje voor en had 35'44" nodig om de 7km af te leggen. De laatste meters stonden Birgit en ik haar op te wachten zodat we samen met z'n drietjes - als 2e volledig damesteam - over de meet gingen in 1u40'12". Helaas geen beker zoals gehoopt, maar nu weten we de streeftijd voor volgend jaar hé... ;-)

Een dikke merci aan onze supporters Gonda, Pierre, papa van Birgit, Stefan, Charlie en Simmie. En ook nog een extra pluim aan de organisatoren. Een mooi parcours (proper opgekuist!), leuke formule, kortom... knap gedaan!

10:37 Gepost door Pinnie in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |