22-11-05

Move ya' body

Ik moet eerlijk bekennen dat er de laatste weken véél te weinig tijd is gegaan naar de sportieve invulling van mijn vrije tijd. Zolang het weer een beetje meezat - en dat is dan gelukkig redelijk lang geweest - heb ik nog regelmatig mijn fietske van stal gehaald, maar da's intussen toch weer verleden tijd. 't Seizoen van de in-house fietsactiviteiten is stilaan aangebroken, dus wordt mijn stalen ros (of is het aluminium?!?) komend weekend waarschijnlijk opnieuw in de beugels - euhm... rollen zeg maar - gehesen. Kwestie van toch af en toe een pedaalslag te kunnen geven... ;-)

Zwemmen lukt gelukkig wél nog, ondanks het afhaken van enkele collegaatjes... In't begin van ons voornemen was iedereen bijna wekelijks op de afspraak. Voor sommigen was het zwemmen bijzaak en was het vooral het gezellige & lekkere ontbijt achteraf waarvoor ze het koude water trotseerden. Tegenwoordig staan we 's morgens vroeg nog maar met z'n tweetjes klaar voor een frisse ochtendduik. Ach ja, je hebt uiteraard niet helemaal zelf in de hand of je tot het ochtend- of avondtype behoort zeker?!? :-P

Dan komen we uiteindelijk bij het lopen terecht en daar is veel minder van in huis gekomen (sorry bob!). Ik moet mijn loopschoenen nog steeds van onder het stof halen... en het wordt dringend tijd! Een ander voornemen van de collega's is de deelname aan de Antwerp 10 miles, dus moet er stilaan opnieuw getraind worden om dat op een min of meer aangename manier te kunnen volbrengen. Ik heb er al aan gedacht om Pékesgewijs mijn conditie en gewicht op peil te krijgen - of dat op z'n minst toch te proberen - door een basis te leggen in de fitness. Die fitnesstesten vind ik best oké, maar zo'n vetpercentagemeting zie ik ab-so-luut niet zitten! Er zijn veel te veel collega's jarig geweest de voorbije weken, met de bijhorende traktaties als gevolg. En wat doet een mens als collega's trakteren?!? Braaf meesnoepen natuurlijk... :-D Neenee, mijn vetpercentage hoef ik - voorlopig - niet te weten, we zullen eerst maar terug wat meer gaan bewegen, misschien waag ik er me dan wel eens aan...

21:08 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

20-11-05

Working girl

Mijn inwerkperiode lijkt min of meer achter de rug... allerlei nieuwe opdrachten komen in sneltreinvaart op me af... Niet dat ik klaag hoor, de dossiers waar ik me mag in vastbijten zijn behoorlijk uitdagend en qua verantwoordelijkheid zit het ook wel snor! Zoals ik al heb verteld, mag ik regelmatig cursussen & opleidingen gaan volgen - de ene al wat interessanter dan de andere - waardoor levenslang leren geen inhoudloze term blijft, maar we dat ook echt in de praktijk kunnen proeven...

Een eerste evaluatie na een maand of 3 was héél positief. Er zijn uiteraard een paar verbeterpuntjes maar volgens mijn baas (v) ben ik een aanwinst voor de organisatie... Allé ja, we proberen gewoon ons best te doen hé en blijkbaar valt dat wel in de smaak. :-)))

12:20 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

16-11-05

 Feest

Vandaag is ons mama jarig... en vrijdag gaan we dat vieren in een héél gezellig en lekker restaurantje.
54 kaarsjes, da wordt intussen al een serieuze taart om die allemaal op te zetten... ;-)

Gelukkige verjaardag mamsie !!!

08:26 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

07-11-05

Opleiding

Het was tot voor kort al een aantal jaar geleden, maar sinds de nieuwe job heb ik al regelmatig terug van de schoolbanken mogen genieten... :-) Het is altijd effe aanpassen, maar gelukkig is het nog niet zó lang geleden.
Morgen staat er weer een nieuwe opleiding op het menu, deze keer mag ik mij een volledige dag aan informatiesprokkelen wagen! Normaalgezien zou één van mijn collega's meegaan, maar zij heeft in andere verplichtingen. Dus wordt het morgen net als de eerste schooldag, afwachten wie er nog in de klas zal zitten... beetje spannend toch... ;-)

Zo meteen staat er nog een afspraak met de sportdokter op het programma. Twee weken geleden heb ik mijn bloed eens laten controleren en zoals gewoonlijk was dat niet meteen van dien aard om topprestaties neer te zetten... Hematocrietwaarde bleef net op 38 steken (soms vraag ik me af hoe ik 's morgens uit mijn bed geraak!?!) en zowel van ijzer als B12 was er nauwelijks iets in mijn bloed terug te vinden... Oké, da's misschien ietsiepietsie overdreven, maar toch... een beetje extra vitamientjes zal zeker geen kwaad kunnen. :-)

19:43 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

06-11-05

Een nieuw begin...

Ahum... het is zodanig lang geleden dat ik nog eens een berichtje op mijn blog heb gezet dat ik niet goed weet hoe ik eraan moet beginnen... Het was sportieve Erik die me deze week vroeg wanneer er nog eens wat nieuws op mijn blog zou verschijnen en ik heb hem toen beloofd dat ik er dit weekend werk van zou maken en belofte maakt schuld, niet waar?!?

Er is sinds mijn laatste post - nu intussen net geen 3 maanden geleden - uiteraard een hele hoop gebeurd... veel te veel om allemaal in een keer te vertellen... ;-) Op de nieuwe job is het lekker druk, da's ook een van de redenen waarom het hier de laatste tijd zo stil was! Maar ik mag zeker ni klagen: de job is echt wel interessant en de (meeste) collega's zijn héél toffe mensen.

Op sportief vlak is het dan weer iets rustiger. Alhoewel... met het aangename weer van de voorbije weken heb ik wel wat kilometertjes afgemaald op mijn fietske. Een paar tripjes rond de 60 en 70km, da's al een behoorlijke afstand voor mijn beentjes... ;-) Maar het lopen is alweer effe geleden, da zal een pijnlijke zaak worden als ik mijn loopschoenen van onder het stof ga halen. En nu het zo vroeg donker is, zal er opnieuw meer gelopen worden i.p.v. gefietst. Samen met enkele collega's wordt er wel wekelijks gezwommen. Op onze vaste dag gaan we 's morgens vóór het werk het zwembad een halfuurtje onveilig maken om dan samen een lekker & gezond ontbijt te verorberen voor we er op het werk stevig invliegen.

Zo, ik denk dat ik het hierbij ga laten... kwestie van de volgende dagen nog wat te vertellen te hebben hé... ;-) Nee, er is meer dan genoeg gebeurd, aan verhalen is er geen gebrek, maar het zal vooral kwestie zijn van regelmatig even tijd te maken om hier iets neer te tokkelen. Mijn favoriete blogjes heb ik de voorbije maanden wel van op een afstand gevolgd, maar om helemaal weer bij te zijn heb ik nog wat leeswerk voor de boeg... Tot de volgende!

21:27 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |