29-07-05

Pikkelen

Mijn schatje is terug op de been... 't is natuurlijk wel een beetje rondpikkelen met één been volledig in het gips, maar hij is wel mobiel. Hij is zelfs zodanig mobiel dat hij gisterenavond volop aan het koken was toen ik thuiskwam! En het was overheerlijk... :-) Gestoomde groentjes met een kippefiletje. We hebben thuis zo'n combitoestel waarvan we tothiertoe enkel de grillfunctie gebruikt hebben, maar stomen lukt dus ook prima. Schattie had wat in kookboeken zitten snuffelen en kwam zo op het idee om de groentjes die in de ijskast lagen eens te stomen. Aardappelschijfjes, wortelrondjes, paprikablokjes en een ajuintje overstrooid met wat thijm. Lekker, lekker, lekker!

De operatie woensdag is goed verlopen, buiten het wegsnijden van een stukje uit het peesblad (frictiesyndroom), was er in de knie zelf niks te zien. Het vocht dat altijd in zijn knie zat, was dus afkomstig van de irritatie & ontsteking van het peesblad. Nog een kleine week met die plaaster rondpikkelen en dan mag hij 5 keer per week naar de kiné. Gelukkig is het een soort open plaaster die hij er al eens mag afnemen als hij stillekes in de zetel ligt. Zo kan hij wat ijs leggen en electrostimulatie op zijn bovenbenen zetten zodat zijn spiertjes niet helemaal wegslinken als sneeuw voor de zon...

07:01 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

27-07-05

Onder het mes

Het concentreren gaat vandaag iets moeilijker... ben ik gedachten bij mijn schatje die nu zo ongeveer op de operatietafel zal liggen (of toch op z'n minst al in zo'n ziekenhuisschortje ligt te wachten met een knorrende maag).

Schattie sukkelt al een hele tijd met zijn knie, iliotibiaal frictiesyndroom volgens de specialisten. Enkele inspuitingen hebben niet het verhoopte resultaat gehad. Na de 2e spuit was er wel een duidelijke verbetering, maar na de 3e spuit was daar niks meer van te merken. Enige oplossing was dus een operatie waarbij ze een klein stukje uit dat peesblad gaan snijden zodat er geen wrijvingen meer kunnen optreden. Ze gaan tegelijkertijd ook een kijkoperatie doen in zijn knie, want na het trainen zat er ook steeds wat vocht in zijn knie en normaalgezien is dat geen gevolg van dat frictiesyndroom.

Deze ingreep is "daghospitaal", dus mag ik hem strakkies terug gaan oppikken. Zijn pootje zal dan in de plaaster liggen voor een week (dat wordt lekker rondpikkelen) en daarna wordt het kiné, kiné en nog eens kiné om alles terug in de plooi te krijgen. Alles bij elkaar zal het zo'n maand of 2 duren voor hij terug deftig zal kunnen trainen met de fiets. Net op tijd om de voorbereiding voor het volgende wielerseizoen aan te vatten... ;-)

Intussen zal ik dus maar mijn verpleegstersschortje bovenhalen en mijn schatteke ne keer goed in de watten leggen hé. Ben eens benieuwd hoe lang hij het "platliggen" gaat volhouden... Hij heeft niet echt een zittend gat zoals ze zeggen... :-)

09:28 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

21-07-05

Finally... Pinnie is back!

't Is intussen al een hele poos geleden, maar alles verloopt hier intussen prima! Alleen de skynet blogs laten het nog regelmatig afweten, want ik heb al een paar pogingen ondernomen om eens een berichtje te posten en jawel... toen lagen de blogs natuurlijk iedere keer plat! :-p

De nieuwe job valt reuzegoed mee en ook de collega's die ik tothiertoe heb leren kennen, zijn allemaal fijne mensen. Vanaf dag 1 kreeg ik al een aantal opdrachten en dossiers toegewezen, kwestie van er meteen goed in te vliegen! Gelukkig was het beginnen op een vrijdag, dus ik had direct een weekendje om te recupereren... ;-)

De eerste week stonden er 2 belangrijke vergaderingen op de agenda waar ik naartoe moest en verder mocht ik me op eigen tempo inwerken in de toegewezen dossiers. Elke dag leren we weer wat bij, leren we nieuwe mensen kennen (ongelooflijk hoeveel volk er in het hele gebouw rondloopt!) en krijgen we een beter beeld van de organisatie.

Wat het werkregime betreft, mag ik zeker niet klagen. Er is een soort van "glijdende" werkuren van toepassing waarbij we moeten beginnen tussen 7u30 en 10u en er dagelijks 8u moet gewerkt worden (dus tussen 15u30 en 18u mogen we terug naar huis). In vergelijking met mijn vorige job ben ik nu in een groep terecht gekomen waar er een hoop sportieve mensen rondlopen. Vooral lopers en fitnessers, maar ik heb intussen ook al reclame gemaakt voor de Sterathlon in Sint-Niklaas op 21 augustus waardoor er al 2 zwemtrainingen zijn geweest. Hopelijk kunnen we daar met een bedrijfsteam aantreden! :-)

Allé, da's voorlopig wel genoeg denk ik... De sportieve uitspattingen van de voorbije weken zal ik later nog wel posten. Ciao!

22:03 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |