27-07-05

Onder het mes

Het concentreren gaat vandaag iets moeilijker... ben ik gedachten bij mijn schatje die nu zo ongeveer op de operatietafel zal liggen (of toch op z'n minst al in zo'n ziekenhuisschortje ligt te wachten met een knorrende maag).

Schattie sukkelt al een hele tijd met zijn knie, iliotibiaal frictiesyndroom volgens de specialisten. Enkele inspuitingen hebben niet het verhoopte resultaat gehad. Na de 2e spuit was er wel een duidelijke verbetering, maar na de 3e spuit was daar niks meer van te merken. Enige oplossing was dus een operatie waarbij ze een klein stukje uit dat peesblad gaan snijden zodat er geen wrijvingen meer kunnen optreden. Ze gaan tegelijkertijd ook een kijkoperatie doen in zijn knie, want na het trainen zat er ook steeds wat vocht in zijn knie en normaalgezien is dat geen gevolg van dat frictiesyndroom.

Deze ingreep is "daghospitaal", dus mag ik hem strakkies terug gaan oppikken. Zijn pootje zal dan in de plaaster liggen voor een week (dat wordt lekker rondpikkelen) en daarna wordt het kiné, kiné en nog eens kiné om alles terug in de plooi te krijgen. Alles bij elkaar zal het zo'n maand of 2 duren voor hij terug deftig zal kunnen trainen met de fiets. Net op tijd om de voorbereiding voor het volgende wielerseizoen aan te vatten... ;-)

Intussen zal ik dus maar mijn verpleegstersschortje bovenhalen en mijn schatteke ne keer goed in de watten leggen hé. Ben eens benieuwd hoe lang hij het "platliggen" gaat volhouden... Hij heeft niet echt een zittend gat zoals ze zeggen... :-)

09:28 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Spoedig herstel ... voor Schattie. Soigneer hem maar zoals het een echte "nurse" past, zodat hij er terug kan invliegen bij de start van het nieuwe wielerseizoen 2006. In het begin kunnen jullie best samen trainen.
Blij dat je terug bent op de blog en het prima stelt in je nieuwe job !
Veel sukses !

Gepost door: frank spencer | 27-07-05

och, ik krijg al kippevel bij het gedacht van een operatie! Veel succes!

Gepost door: Anne | 27-07-05

Hopelijk... mogen die 2 maanden snel om zijn dat hij er terug goed kan invliegen. :) xxx

Gepost door: Lara | 27-07-05

2006 wordt hopelijk voor hem terug een goed wielerseizoen...
En ik zou je graag zien rondlopen in je wit schortje :-p

Gepost door: erik | 27-07-05

beterschap voor je schattie! Hopelijk heeft ie niet te veel pijn, maar als 't een "echte vent" is ligt ie momenteel waarschijnlijk "dood te gaan" uiteraard louter en alleen om jouw volledige aandacht op te eisen hé. Verwen hem dus maar lekker goed!

Gepost door: Ruthje | 27-07-05

vent Hé, Ruthje, ik heb ook zo'n vent! :-)

Veel beterschap voor uw ventje, pinnie!

Gepost door: Lena | 29-07-05

De commentaren zijn gesloten.