28-06-05

Laatste dag?!?

Het is weeral een hele tijd geleden dat ik hier nog eens een berichtje heb gepost, shame on me! Maar het is de laatste weken nogal druk geweest en ik denk niet dat dat zo direct zal veranderen...

Zoals eerder al vermeld, heb ik redelijk wat tijd gestoken in solliciteren, schriftelijke/mondelinge examens, psychotechnische proeven (tot je er bijna gek van wordt!) en wachten op de resultaten ervan. Enkele weken geleden was ik geslaagd voor zo'n resem tests en was het wachten op een officiële bevestiging. Die is er uiteindelijk ook gekomen en na wat getelefoneer & over-en-weer geloop met allerlei paperassen kan ik op 1 juli ook effectief beginnen op mijn nieuwe job! :-)

Nu is het nog kwestie van alles op te rommelen, eventueel wat "lopende zaken" doorgeven aan de collega's en definitief de deur van mijn eerste échte job achter me dichttrekken. Best allemaal spannend, want je weet nooit op voorhand wat de nieuwe job allemaal zal inhouden, hoe de collega's daar zullen zijn, enz... Maar ik kijk er echt naar uit en hoop dat ik me snel kan integreren in die nieuwe omgeving! :-)

Het bloggen zal de komende weken dus misschien nog eventjes op een laag pitje blijven, maar ik zal mijn best doen om toch regelmatig een update te posten over mijn belevenissen op het werk & op sportief vlak. Want we blijven uiteraard ook nog wat sporten tussendoor hé!

08:29 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

20-06-05

Trainingen W24

Het dagelijkse updaten loopt een beetje achter, nogal veel aan de hand de laatste tijd. Daarom een samengebalde post met de sportieve uitspattingen (ahum...) van de voorbije week. Ondanks het warme weer hebben we niet echt stilgezeten zenne... Lopen is net iets te zwaar bij +30°C, dus hebben we wat meer op de fiets gezeten.

Woe 15/6
De wekelijkse looptraining, met af en toe een paar kleine regendruppels, dus zijn we weer gewoon met de wagen naar de training gereden. Tamelijk magere opkomst: enkel Koen, Benny, Trees, An, Magda, zusje en ik waren present. Een paar rondjes opwarming op de atletiekpiste voor we aan de "echte" training konden beginnen. Zoals de afgelopen weken geen versnellingen pur sang, maar afwisselend een rondje op de Finse piste en een - versneld - rondje atletiekpiste. Het draafwerk op het grasplein was er deze week niet bij. Behoorlijk pittige training, weinig recuperatie aangezien de 400m versnelling telkens afgewisseld werd met een Fins rondje... Nadien nog een paar rondjes uitgelopen op de atletiekpiste en wat stretching achteraf. Totale training: 53'

Do 16/6
Samen met schattie op de fiets voor een toereke van 35km. Da's uiteraard geen mega-afstand, maar na een goei uur speelt schattie zijn knie altijd terug op en moeten we verplicht huiswaarts keren - of ik kan aan een ballasttraining beginnen met schattie aan mijn arm... ;-) Totale training: 1u13' wat goed is voor een gemiddelde van een dikke 28km/u.

Za 18/6
Opnieuw een fietstochtje met schattie, ondanks de toch wel tropische temperaturen van meer dan 30°C!!! Lopen kan ik dan echt niet opbrengen, ik denk dat ik het vochtverlies dan niet zou kunnen bijhouden, zelfs al loop ik met een infuus... Dus weer de fiets op, goed ingesmeerd met factor 30 - anders kom ik als een kreeftje terug thuis! Deze keer een tochtje van 34km op 1u13', rondgepeddeld aan een gemiddelde van 28km/u.

Zo 19/6
Ook zondag hebben we een toereke met de fiets gedaan. 't Was hier in de Kempen weer dik boven de 30°C, dus zijn we pas in de late namiddag vertrokken. Ondanks de hitte een langere trip gedaan, de sportdrank in mijn drinkbuske leek na een kwartier meer op thee. Helaas geen autowassende of grasbesproeiende mensen tegengekomen onderweg die ons op een verfrissende straal konden trakteren... Na 1u35 terug thuis aangekomen met 41.5km op de teller, goed voor 26km/u gemiddeld - da's ruim voldoende gezien de temperatuur! :-)

11:28 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

14-06-05

Sporteeeeeuuuuuuuh

De sportstille periode is - hopelijk definitief! - achter de rug. Ik heb me de laatste weken een beetje laten gaan, hoewel er niet meteen een specifieke aanleiding toe was. Alhoewel, misschien heeft het iets te maken met het blessureleed van mijn schattie die maar niet uit de lappenmand geraakt... Maar vorige week heb ik de draad terug iets steviger opgenomen en toch wat meer gepresteerd dan mijn dagelijkse wandeling van en naar de bushalte/werk/thuis.

Woensdagavond zijn zussie en ik er stevig ingevlogen: in plaats van de gewone wekelijkse groepstraining waren we in een supersportieve bui en zijn we met de fiets naar de training gereden. Halfuurtje fietsen (ni echt doorgereden maar ook geen slakketempoke), daarna looptraining en een halfuurtje terug naar huis. Goed voor net geen 2u sportplezier! De looptraining was trouwens een herhaling van vorige week. Eerst een paar rondjes opwarming op de atletiekpiste en dan een keer of 5 volgend parcours: rondje atletiekpiste, rondje grasveld (da's goed voor onze spieren & gewrichten zeker?!?) en rondje Finse piste. Deze week waren we iets beter gemotiveerd en werd het tempo op de atletiekpiste ook écht opgedreven. :-) Note to myself: met het oog op een 2e deelname aan de Steratlon in Sint-Niklaas eind augustus, méér trainen op de fiets-loop overgang!!! Zelfs na een halfuurtje redelijk op't gemakske rondpeddelen, voelde ik het de eerste 5 minuutjes tijdens de loopopwarming...

Zaterdag stelde schattie voor om samen een toereke met de fiets te gaan doen, maar ik had besloten om mijn looptrainingen een nieuwe impuls te geven, dus liet ik hem alleen vertrekken. Snel mijn looptenue aangetrokken en een kleine boswandeling gemaakt, goed voor een klein uurtje lopen aan een gezapig tempoke. Een mens moet nu ook weer ni ineens teveel gaan overdrijven hé... ;-)

Zondagvoormiddag was het tijd voor het fietstochtje - in uitgesteld relais dus. Schattie sukkelt nog steeds met zijn knieblessure, maar hij was duidelijk aan't testen hoever hij kon gaan, want we hebben een heel stuk tegen 33-34km/u zitten sjeezen. Eerlijkheidshalve moet ik er wel bij vermelden dat ik me heb laten verleiden tot een portie wieltjeszuigerij, op m'n eentje haal ik anders zo'n snelheden niet gauw (een strook bergafwaarts niet meegerekend). In totaal 1u10' gefietst, niet echt lang, maar toch 34km op de teller wat neerkomt op een goeie 29km/u gemiddeld.

's Namiddags zijn we in Viersel gaan supporteren voor de 1/4 triatlon, da's nog eens sport! :-) Ik heb niks dan bewondering voor die mensen, van (sub)topper tot (super)recreant: ge moet het maar doen! Nog efkes vermelden dat Erik zaterdag de 10 Mijl in Viersel heeft gewonnen in een knappe tijd van 55'59". Nogmaals een dikke proficiat Erik! :-)

11:53 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

08-06-05

NEW --- NEW --- NEW

Op aanvraag van Péke heb ik zonet een mailknopje aan mijn blog toegevoegd.

Vanaf nu kan je dus naast de traditionele reactie onder mijn posts ook gewoon een berichtje in mijn mailbox droppen.

Als dat geen service is...!! ;-)

15:13 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

07-06-05

Massajogging Grobbendonk

Zoals gezegd hebben we zondag ons steentje bijgedragen aan de Sporttweedaagse tegen kanker in Grobbendonk. Een groot deel van onze woendagloopgroep was ook van de partij: Trees, An, Koen, Benny, Steve, Simmie (in extremis toch nog kunnen overtuigen om mee te gaan!) en ik. Het was wel een beetje spannend voor de start: we waren er maar net op tijd en hebben het stuk van de parking naar de inschrijving al joggend afgelegd, meteen de opwarming dus... ;-)

Snelsnel een briefje ingevuld en samen met een steun/deelnamekaart afgegeven aan de inschrijvingstafel, waar we een sticker in de plaats kregen die we ergens zichtbaar moesten plakken. Gelukkig was de sponsor in kwestie toevallig "mijn" bank... ;-) Dan meteen richting start gespurt en alle deelnemers gescand, op zoek naar onze loopvriendjes. Die hadden we redelijk gemakkelijk teruggevonden en zo konden we dus met ons groepje samen lopen. Vóór de start had ik eigenlijk nog een sanitaire stop moeten inlassen, maar omdat het allemaal zo nipt was, heb ik dat overgeslagen. Een beetje druk op de blaas is natuurlijk niet ideaal, maar voor 5km ging dat nog net. :-D

Iets later dan voorzien, om 14u10 klonk het startschot en schoten we weg als een pijl uit een boog. Allé, iets minder snel misschien, want het was opletten geblazen dat je niemand omver zou lopen of je voeten zou omslagen op de onverharde ondergrond. Na ongeveer 500m liep iedereen al wat meer gespreid waardoor je toch meer relax kon lopen. In het begin liepen we met heel ons groepje samen, maar we waren al snel Benny uit het oog verloren. Na een tijdje begon Koen wat te versnellen, Steve liep met hem mee en ik pikte ook nog aan. De andere vrouwen bleven op hun tempo verderlopen want Trees mocht zich zeker niet forceren na een kleine heelkundige ingreep 2 weken geleden. Kort na het bordje van de 3km moest ik de rol lossen. Koen bleef precies versnellen en ik voelde dat ik op m'n adem zou trappen als ik nog een tandje moest bijsteken. Ik heb de mannen dan maar laten lopen en probeerde mijn eigen tempo verder aan te houden. Het was trouwens nog behoorlijk warm om te lopen en de dreigende wolken hielden hun lading treiterachtig voor zich. Na enkele minuten "alleen" kwam ik bij een ander meisje die exact hetzelfde tempo liep. Het overige deel hebben we dus met z'n tweetjes samen gelopen, waarbij ze o.a. vertelde dat ze vorige week nog de 20km in Brussel had meegedaan. Ik was dus al blij dat ik haar kon volgen! ;-) Na 5km was er een afsplitsing - de 10km lopers moesten 2 rondjes doen - naar de finish. Nog even verwarring in de finishzone om de juiste weg te vinden, maar uiteindelijk afgeklokt op 28'52" voor een totale afstand van 5.2km.

10:00 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

05-06-05

Actieve zondag

Buiten het uitslapen en bijgevolg iets langer dan gewoonlijk in bed liggen, heb ik vandaag toch al het een en ander uitgestoken... Schattie was pistolékes gaan halen bij de bakker en na een verkwikkende douche hebben we die samen opgesmikkeld. Daarna is schattie gaan vissen... jawel, vissen! Door een aanslepende knieblessure zit hij al een hele tijd noodgedwongen aan de kant en komt er van koersen weinig in huis. Bijgevolg zit niet alleen schattie zijn "kas op te fretten", maar ook zijn ma & pa zitten zich in't weekend vaak stierlijk te vervelen. Als schattie zijn gezondheid helemaal piccobello is, gaan we namelijk altijd met z'n allen mee naar de koers. Maar nu zitten zijn ouders dus al een heel aantal weekends gewoon thuis en wordt er alleen nog maar op tv naar de koers gekeken. Daarom ging schattie vandaag samen met z'n pa vissen. Dieje mens zat al de hele morgend braaf te wachten thuis totdat schattie daar verscheen om te kunnen vertrekken. Zo rond 10u30 zijn ze pas vertrokken, véél later dan gewoonlijk, want zijn pa zit meestal al rond een uur of 7-8 aan het water...

Vissen zegt me niks, maar ik heb intussen ook niet stilgezeten. 't Is zondag voor iets dus... ik ben aan het bakken geslagen! ;-) Het frangipanegebak staat al af te koelen op een roostertje en nu zit er nog een rijstvlaai in de oven. Het ruikt hier dus overheerlijk (al zeg ik het zelf)... Nog wat wassen, drogen & stofzuigen tussendoor en dan kunnen we sebiet naar het militair domein in Grobbendonk vertrekken voor die 5km massajogging. Ze hebben wel een beetje pech met hun "sportweekend tegen kanker", ben eens benieuwd of er veel volk zal zijn met dit triestig weertje. Maar allé, weer of geen weer, we zullen daar ons beentjes nog eens gaan losgooien hé.

12:25 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

02-06-05

Groepstraining 1/6

Gisteren nog eens een looptraining in Herentals meegedaan. 't Was weeral 2 weken geleden (shame on me!) dat ik mijn loopschoenen nog had aangehad, dus ik vreesde het ergste... Gelukkig had Mieke medelijden met ons - het was redelijk warm om te lopen - en had ze eens speciale training voorzien. Om te beginnen moesten we een ronde op de atletiekpiste lopen, daarna een toereke over het grasveld van het voetbalplein dat in het hart van de atletiekpiste ligt en vervolgens een ronde op de Finse piste. Dit mochten we zo lang blijven herhalen als we zin hadden, maar wel het rondje op de atletiekpiste telkens het tempo wat opdrijven. Na een dikke 50' en een laatste rondje atletiekpiste om uit te lopen zijn we aan het stretchen gegaan. Best wel een leuke training, 't was eens iets anders dan het traditionele versnellingswerk.

12:58 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |