14-06-05

Sporteeeeeuuuuuuuh

De sportstille periode is - hopelijk definitief! - achter de rug. Ik heb me de laatste weken een beetje laten gaan, hoewel er niet meteen een specifieke aanleiding toe was. Alhoewel, misschien heeft het iets te maken met het blessureleed van mijn schattie die maar niet uit de lappenmand geraakt... Maar vorige week heb ik de draad terug iets steviger opgenomen en toch wat meer gepresteerd dan mijn dagelijkse wandeling van en naar de bushalte/werk/thuis.

Woensdagavond zijn zussie en ik er stevig ingevlogen: in plaats van de gewone wekelijkse groepstraining waren we in een supersportieve bui en zijn we met de fiets naar de training gereden. Halfuurtje fietsen (ni echt doorgereden maar ook geen slakketempoke), daarna looptraining en een halfuurtje terug naar huis. Goed voor net geen 2u sportplezier! De looptraining was trouwens een herhaling van vorige week. Eerst een paar rondjes opwarming op de atletiekpiste en dan een keer of 5 volgend parcours: rondje atletiekpiste, rondje grasveld (da's goed voor onze spieren & gewrichten zeker?!?) en rondje Finse piste. Deze week waren we iets beter gemotiveerd en werd het tempo op de atletiekpiste ook écht opgedreven. :-) Note to myself: met het oog op een 2e deelname aan de Steratlon in Sint-Niklaas eind augustus, méér trainen op de fiets-loop overgang!!! Zelfs na een halfuurtje redelijk op't gemakske rondpeddelen, voelde ik het de eerste 5 minuutjes tijdens de loopopwarming...

Zaterdag stelde schattie voor om samen een toereke met de fiets te gaan doen, maar ik had besloten om mijn looptrainingen een nieuwe impuls te geven, dus liet ik hem alleen vertrekken. Snel mijn looptenue aangetrokken en een kleine boswandeling gemaakt, goed voor een klein uurtje lopen aan een gezapig tempoke. Een mens moet nu ook weer ni ineens teveel gaan overdrijven hé... ;-)

Zondagvoormiddag was het tijd voor het fietstochtje - in uitgesteld relais dus. Schattie sukkelt nog steeds met zijn knieblessure, maar hij was duidelijk aan't testen hoever hij kon gaan, want we hebben een heel stuk tegen 33-34km/u zitten sjeezen. Eerlijkheidshalve moet ik er wel bij vermelden dat ik me heb laten verleiden tot een portie wieltjeszuigerij, op m'n eentje haal ik anders zo'n snelheden niet gauw (een strook bergafwaarts niet meegerekend). In totaal 1u10' gefietst, niet echt lang, maar toch 34km op de teller wat neerkomt op een goeie 29km/u gemiddeld.

's Namiddags zijn we in Viersel gaan supporteren voor de 1/4 triatlon, da's nog eens sport! :-) Ik heb niks dan bewondering voor die mensen, van (sub)topper tot (super)recreant: ge moet het maar doen! Nog efkes vermelden dat Erik zaterdag de 10 Mijl in Viersel heeft gewonnen in een knappe tijd van 55'59". Nogmaals een dikke proficiat Erik! :-)

11:53 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

1/8 tri BEDANKT !
Maar volgend jaar zou ik u toch graag zelf aan de start van de 1/8 tri zien staan :-)

Met Stef zouden we een team kunnen vormen , zoals hij kan fietsen ;-)

Gepost door: erik | 15-06-05

1/8 tri BEDANKT !
Maar volgend jaar zou ik u toch graag zelf aan de start van de 1/8 tri zien staan :-)

Met Stef zouden we een team kunnen vormen , zoals hij kan fietsen ;-)

Gepost door: erik | 15-06-05

Hmmm... Dan heb ik wel dringend een goeie zwemtrainer nodig, want anders gaat da gene vette worden zenne. Voor een superrecreatieve triatlon zoals in Sint-Niklaas kan ik het nog met mijnen baksteenslag doen, maar daar in Viersel ligt het niveau wel een stuk hoger peins ik...

Als Patrick zwemt, Stef fietst en gij het lopen voor uw rekening neemt, kunde volgens mij ni anders dan winnen, ni?!? ;-)

Gepost door: Pinnie | 15-06-05

Oeioei ik ben serieus gezakt in uw lijstje met links :-p
't Moet zijn dat ik tegengevallen ben in Brecht :-D
Ik hoop morgen mijn sportarme periode ook af te sluiten se...

Gepost door: Péke | 15-06-05

Mor toch Péke, da hebde verkeerd gedacht zenne, 'k zou ni durven zeggen dat het tegenviel... ;-)
Nee, 't is gewoon een alfabetisch lijstje geworden nu, om zo'n ideeën te vermijden: geen rangschikking volgens voorkeur, puur alfabetisch...

Gepost door: Pinnie | 16-06-05

Zwijg me van sport. Ik ben zelf terug begonnen met een beetje te lopen en dat valt zwaar tegen. Hopelijk betert dat wat of het zal rap weer gedaan zijn.

Gepost door: yapede | 16-06-05

De commentaren zijn gesloten.