07-06-05

Massajogging Grobbendonk

Zoals gezegd hebben we zondag ons steentje bijgedragen aan de Sporttweedaagse tegen kanker in Grobbendonk. Een groot deel van onze woendagloopgroep was ook van de partij: Trees, An, Koen, Benny, Steve, Simmie (in extremis toch nog kunnen overtuigen om mee te gaan!) en ik. Het was wel een beetje spannend voor de start: we waren er maar net op tijd en hebben het stuk van de parking naar de inschrijving al joggend afgelegd, meteen de opwarming dus... ;-)

Snelsnel een briefje ingevuld en samen met een steun/deelnamekaart afgegeven aan de inschrijvingstafel, waar we een sticker in de plaats kregen die we ergens zichtbaar moesten plakken. Gelukkig was de sponsor in kwestie toevallig "mijn" bank... ;-) Dan meteen richting start gespurt en alle deelnemers gescand, op zoek naar onze loopvriendjes. Die hadden we redelijk gemakkelijk teruggevonden en zo konden we dus met ons groepje samen lopen. Vóór de start had ik eigenlijk nog een sanitaire stop moeten inlassen, maar omdat het allemaal zo nipt was, heb ik dat overgeslagen. Een beetje druk op de blaas is natuurlijk niet ideaal, maar voor 5km ging dat nog net. :-D

Iets later dan voorzien, om 14u10 klonk het startschot en schoten we weg als een pijl uit een boog. Allé, iets minder snel misschien, want het was opletten geblazen dat je niemand omver zou lopen of je voeten zou omslagen op de onverharde ondergrond. Na ongeveer 500m liep iedereen al wat meer gespreid waardoor je toch meer relax kon lopen. In het begin liepen we met heel ons groepje samen, maar we waren al snel Benny uit het oog verloren. Na een tijdje begon Koen wat te versnellen, Steve liep met hem mee en ik pikte ook nog aan. De andere vrouwen bleven op hun tempo verderlopen want Trees mocht zich zeker niet forceren na een kleine heelkundige ingreep 2 weken geleden. Kort na het bordje van de 3km moest ik de rol lossen. Koen bleef precies versnellen en ik voelde dat ik op m'n adem zou trappen als ik nog een tandje moest bijsteken. Ik heb de mannen dan maar laten lopen en probeerde mijn eigen tempo verder aan te houden. Het was trouwens nog behoorlijk warm om te lopen en de dreigende wolken hielden hun lading treiterachtig voor zich. Na enkele minuten "alleen" kwam ik bij een ander meisje die exact hetzelfde tempo liep. Het overige deel hebben we dus met z'n tweetjes samen gelopen, waarbij ze o.a. vertelde dat ze vorige week nog de 20km in Brussel had meegedaan. Ik was dus al blij dat ik haar kon volgen! ;-) Na 5km was er een afsplitsing - de 10km lopers moesten 2 rondjes doen - naar de finish. Nog even verwarring in de finishzone om de juiste weg te vinden, maar uiteindelijk afgeklokt op 28'52" voor een totale afstand van 5.2km.

10:00 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Knappe prestatie! En dat zonder tussentijdse trainingen jaaaajaaaa ;o)

Gepost door: Talia | 07-06-05

ik vermoed dat dat heel goed is... Dus proficiat :D

Gepost door: Anne | 07-06-05

Tsss niet eens ne mailknop.
Jaja, ik geraak in Brecht normaal gezien. Geen probleem. Als ge nen auto ziet afkomen met vervangwagen op en 't is nen opel astra dan is de kans groot dat ik de chauffeur ben.

Gepost door: Péke | 08-06-05

goe! dat heb je super gedaan zeg! Vorig jaar was dat in Herentals te doen en heb ik er voor de eerste keer een halve marathon meegedaan, met de traagste groep. Een ongelooflijk leuke ervaring! Als je dus goesting krijgt om je aan lange afstand te wagen, kan ik je dat evenement zeker als eerste halve marathon aanbevelen!!

Gepost door: Ruthje | 11-06-05

De commentaren zijn gesloten.