24-05-05

Spannend...

Het mondelinge gedeelte gisteren is vrij goed verlopen. Zoals gezegd, moesten we om 12u30 ter plaatse zijn. Er zaten daar nog 3 andere kandidaten te wachten en een 4e man, die een vakbondsafgevaardigde bleek te zijn. Na controle van onze oproepingsbrief en identiteitskaart moesten we nog een half uurtje wachten voor we de voorzitter van de examenjury te zien kregen. We zouden één voor één binnengeroepen worden voor een kort gesprekje en dan wat voorbereidingstijd krijgen voor een presentatie van één van de onderdelen van de schriftelijke proef. Na ons groepje kwam er nog een tweede groep met 4 kandidaten, in totaal dus 8 overblijvers.

Helaas werkten ze in alfabetische volgorde en was ik laatst aan de beurt... Wachten, wachten, wachten dus en intussen wel een losse babbel met de andere kandidaten. Het was al 14u30 voor het mijn beurt was en eigenlijk waren er weinig zenuwen te bespeuren. Een mens geraakt op den duur gewoon aan zo'n situaties zeker?!? ;-)

Ik mocht eerst een paar vragen voorbereiden voor de jury i.v.m. de te presenteren case. Daarna kreeg ik 5 minuutjes tijd om die vragen te stellen, maar zo lang heeft dat niet geduurd denk ik... Ik vond het een vrij moeilijke opdracht: je moest een advies formuleren over het leasen van een bedrijfsgebouw op zeer lange termijn. Daarna kreeg je opnieuw een 20-tal minuutjes tijd om de presentatie zelf voor te bereiden. Er lagen ook blanco slides, dus heb ik de paar ideeën die ik had maar op zo'n slide gezet om toch een beetje een houvast te hebben tijdens de presentatie. Die verliep redelijk vlot, ik kon niet altijd op alle vragen antwoorden, maar heb toch geprobeerd om zo goed en zo kwaad als het kon mijn mening te verduidelijken. Af en toe zag ik een paar juryleden knikken, dus dat sterkte mijn zelfvertrouwen wel een stuk. De afsluitende "babbel" duurde slechts 5 minuutjes, dus veel is daar niet meer gezegd eigenlijk.

Om 15u30 was het hele gedoe achter de rug en kreeg ik weer een telefoonnummer mee waar vandaag het verdict kan vernomen worden. 'k Zal eens rap bellen se, ben wel eens benieuwd. Op basis van de case zou ik niet al te veel verwachten, maar ik denk wel dat ik mijn standpunt redelijk overtuigend heb verdedigd, misschien is dat ook al iets waard... ;-)

10:34 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

we duimen op toch goe nieuws nadin

Gepost door: nadin | 24-05-05

De commentaren zijn gesloten.