20-05-05

Groepstraining 18/5

Afgelopen woensdag weer een groepstraining afgewerkt op de atletiekpiste in Herentals. Samen met Simmie dinsdag nog een drie kwartiertjes gaan lopen en dat voelde ik nog wel... :-p

De groep was bijna voltallig, Ann & Magda ontbraken op het appel, maar zussie was deze keer wel van de partij! Dankzij het mooie weer kon ze met de fiets naar de training (iets van een 20-25 minuutjes), daar een minuutje of 20 kalmaan meelopen & voldoende stretchen om dan terug met de fiets naar huis te bollen. Enkel op het einde begon de knie een beetje op te spelen bij het lopen, ze zal dus voorzichtig moeten proberen opbouwen...

We beginnen onze training tegenwoordig altijd samen met het pas gepromoveerde beginnersklasje dus is het terug een grote groep bij het begin van het opwarmwerk. We zijn gestart met 4 toertjes op de atletiekpiste (na 3 rondes splitste de beginnersgroep zich af naar de Finse piste), waarna ook wij een rondje Finse piste draaiden en opnieuw een drietal op de atletiekpiste. Vervolgens de klassieke snelheidsoefeningen, zij het onder een lichtjes gewijzigde vorm dan diegene die we nu zowat gewend zijn, nl. 5 keer 100m afwisselend snel & traag en vervolgens 5 keer 200m, zelfde verhaal. Als afsluiter mochten we nog 2 rondjes over het grasplein draven, da was iets nieuw en onze spiertjes werden dat goed gewaar!

Weeral een goeie training gehad, maar in't vervolg toch maar afzien van een looptraining de dag voor zo'n groepstraining met snelheidswerk... ;-)

15:15 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Lieve lieve lieve Pinnie :-D Ik ben op internet al op zoek geweest naar het schema voor gevorderden van Mieke. Maar ik vind dat nergens. Heb jij dat en kan je me dat doormailen? Je vindt mijn email op de blog. Alvast bedankt.

Gepost door: Péke | 20-05-05

@ Péke Een echt gevorderdenschema van Mieke heb ik helaas niet... Ik kan wel eens de wekelijkse trainingen met een beetje "snelheidswerk" die wij gedaan hebben op een rijtje zetten. De andere 2 trainingen per week waren telkens duurtrainingen, langzaamaan opbouwen van 30' naar 1u.

Gepost door: Pinnie | 20-05-05

Sportief Blij nog eens , een verslagje terug te vinden van je sportieve uitspattingen !!
Nu nog wedstrijden :-)

Gepost door: erik | 20-05-05

De commentaren zijn gesloten.