18-05-05

Onverwachtse sollicitatie

Eén van de verhalen van vorige week is een onverwachtse spontane sollicitatie, maar dan bekeken vanuit het standpunt van de werkgever eigenlijk. Ik kreeg vorige week woensdag namelijk een telefoontje van iemand die in de examenjury had gezeten bij een van mijn vorige sollicitaties. En die vroeg me of ik niet geïnteresseerd was om bij hen te komen werken. Als ik interesse had, moest ik mijn cv maar eens doormailen en dan zou hij nog iets laten weten.

Zoiets streelt je ego natuurlijk wel... ;-) Ikke dus eens rondgekeken op de website van dat bedrijf en aangezien me dat wel aansprak, heb ik de volgende dag netjes mijn cv doorgemaild. Een goei uur later kreeg ik al opnieuw telefoon, of ik me vrijdag kon vrijmaken voor een gesprek enzo. Euhm... redelijk rap allemaal, maar ik kon nog net een dagje verlof versieren. Dus vrijdagmiddag richting Brussel (dat was het grote nadeel aan de job!) voor meer informatie los te peuteren over de functie. Dat viel allemaal reuzegoed mee - ook de korte pctestjes waren een makkie :-) - en ik mocht dinsdag opnieuw een telefoontje verwachten.

Heel het weekend alle voor- en nadelen op een rijtje gezet (je kent dat wel hé) en als ik eerlijk was tegenover mezelf vond ik de afstand - én uiteraard de bijhorende files - een serieus probleem. Zoals beloofd kreeg ik gisteren dat telefoontje: of ik nog geïnteresseerd was in de job want van hun kant was het allemaal heel positief. Ik heb dan maar eerlijk gezegd waar het op stond en dat ik de afstand echt wel een probleem vond. De job leek me superinteressant, de mensen waar ik vrijdag mee gesproken heb leken me echt wel tof, maar dagelijks rond een uur of 7 in de auto stappen om in het beste geval rond 19u weer thuis te zijn, was net iets minder. Ze apprecieerden in elk geval mijn eerlijk antwoord en vroegen van hen te contacteren moest ik van mening veranderen.

Moest hun kantoor in de ruime omgeving van Antwerpen gelegen zijn, dan had ik geen seconde getwijfeld. Maar ja, blijkbaar kan het niet allemaal meezitten. We zijn toch weeral een ervaring rijker hé, we zullen het zo maar bekijken...

14:45 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

en een ego-boost rijker want ze wilden je echt wel! :D

Gepost door: Anne | 18-05-05

voila seh je bent begeerd :oD

Gepost door: Talia | 20-05-05

De commentaren zijn gesloten.