10-05-05

Fietsdag

Ook bij ons op't werk is het vandaag fietsdag en om ons ne keer van onze sportiefste kant te laten zien, hebben we deze morgen i.p.v. de gewone werkkledij onze superdeluxe fietstenue aangetrokken voor een helse tocht tussen de Antwerpse files.

Al bij al viel het nog wel mee, slechts één keer redelijk in de remmen moeten gaan voor een achterlijke kiek die het ni nodig vond om de hele straat te scannen voor ze het gaspedaal stevig indrukte. Maar ik had het gelukkig op tijd gezien... Ik heb zo één van die fietsroutes gevolgd die ze op Antwerken aanbevelen en ik moet zeggen dat dat eigenlijk best wel leuk was. Ik ben door buurten gereden waar ik nog nooit ben geweest en via rustige parkwegen kon ik een hoop drukke verkeerswegen vermijden, goe gedaan mannen! (als ze eens iets goed doen in Antwerpen mag het ook gezegd worden hé)

Na exact 44 minuutjes was ik op mijn bestemming. Ik moet het eerlijk bekennen, voor het gratis ontbijt en verrassing (fluo vestje - voor de achterlijke kiekens die 's morgens met een slaapkop achter hun stuur kruipen!) had ik een beetje valsgespeeld: mijn schattie heeft me ongeveer halverwege ergens afgedropt. Maar vanavond moet ik de volledige afstand met de fiets doen, dus dat wordt waarschijnlijk een anderhalf uur - hopelijk droog - fietsen.

Foto is mijn voertuig van vandaag, met héél veel dank aan zussie wiens fiets ik dus mocht lenen... :-) Met mijn koersfietske zo door het centrum van Antwerpen zag ik echt niet zitten. Deze bolide heeft ten minste spatbordjes (hopelijk moeten die vandaag hun nut NIET bewijzen) en een BEL! Op mijn fietske moet ik altijd mijn klep openzetten als er iemand in de weg rijdt en dan had ik mij deze morgen waarschijnlijk hees geroepen... ;-) Enige minpuntje is de kilometerteller die niet marcheert, zelfs superhandige schoonpa kreeg die gisteren niet aan de praat. Ach ja, da's ook ni zo belangrijk hé, hij bolt geweldig goed, meer moet da ni zijn! :-)))

11:00 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

ik zal duimen dat het niet begint te regenen :D

Gepost door: Anne | 10-05-05

goeie! Hoeveel km is het tot aan je werk? Zou bij mij wat ver zijn... Gent-Brussel... Maar ga wel altijd naar het station met de fiets! (tenzij mijn fietszadel weer eens gepikt wordt...)

Gepost door: Loperke | 10-05-05

Re's @ Anne: 'k heb een korte, felle bui gehad onderweg. Gelukkig had ik mijn regenvestje bij... :-p
@ Loperke: Totale afstand is iets van een 30km. Gisteren viel het weer eigenlijk nog wel mee, maar alle dagen 60km door weer en wind, daar ben ik te woessie voor... ;-)

Gepost door: Pinnie | 11-05-05

De commentaren zijn gesloten.