21-04-05

5km - Testje n°3

Gisteren totaal onaangekondigd nog eens een 5km test gedaan i.p.v. onze wekelijkse groepstraining. Allé, volledig onverwachts was het niet helemaal want iemand had vorige week al laten vallen dat de nieuwe lichting Start2Runners gisteren hun 5km test zouden moeten afleggen. En wat we toen al lachend onder mekaar hadden gezegd, was inderdaad de waarheid... Mieke had i.p.v. de normale trainingsplannen ook voor ons de 5km test voorzien!

Dus opnieuw 12,5 ronde op de atletiekpiste om aan de vooropgestelde 5km te komen. Met heel de groep naar de overkant van de piste gewandeld (de "nieuwe" lopers wisten uiteraard niet zo goed hoe het allemaal in z'n werk ging) en voor we het goed en wel beseften, hoorden we het fluitsignaal van Mieke.

Meteen met ons groepje (Trees, An, Koen, Mieke, Simmie, S. en ik) naar de kop gelopen zodat we de eerste rondjes geen lopers moesten voorbijsteken. Het tempo van Koen en S. was een beetje te hoog gegrepen, al van bij de eerste ronde moesten we hen laten gaan. Maar met ons groepje van 5 hadden we ook een goei tempo te pakken. Vanaf de derde ronde begonnen we hier en daar al wat lopers in te halen en werd het serieus slalomwerk (waardoor de totale afstand wel net iets meer dan 5km zal geweest zijn hé ;-p). We waren al dik over de helft toen het onze beurt was om gepasseerd te worden... Koen & S. hadden er dan al 9 rondjes opzitten, bij ons stond de teller op 8. We hebben de hele tijd een redelijk egaal tempo gelopen, enkel de laatste ronde werd er natuurlijk nog wat versneld. En als het op versnellen aankomt, kan niemand mijn eindrush volgen... ;-) Dus als eerste van ons groepje binnengekomen op 29' rond, de rest volgde op een handvol seconden.

Ondanks het beperkte aantal trainingen - 1 à 2 maximum per week is écht wel te weinig, daar moet DRINGEND verandering in komen! - toch nog 20 secondjes van de vorige 5km tijd kunnen afpitsen. Het begint al een klein beetje op iets te trekken, maar er is zeker nog ruimte voor progressie... Note to myself: blijven trainen dus! ;-)

09:22 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Goe bezig ... Inderdaad, goed gelopen Pinnie. Maar als je verder progressie wil maken, zal je toch 2 à 3 keer per week moeten lopen. Verder blijven trainen dus, Rome is ook niet in één dag gebouwd.

Gepost door: frank spencer | 21-04-05

Inderdaad Meer trainen is de boodschap, 1 à 2 trainingen is net genoeg om de huidige conditie (waar? welke conditie???:-p ) te onderhouden.

Ik ga mijn leven beteren vanaf nu... ;-)

Gepost door: Pinnie | 21-04-05

De commentaren zijn gesloten.