04-04-05

Luilekkerweekend

Een zalig rustig weekendje achter de rug, dat mag ook al eens hé... ;-) Vrijdagmiddag begon het al: het lentezonnetje scheen zo uitnodigend dat ik er niet aan kon weerstaan om een beetje vroeger te stoppen met werken. Snelsnel de bus op, de bus af en in mijn fietstenue gedoken. Het was een primeur: voor de eerste keer dit jaar werd m'n racefietsje van de rollen gehaald, klaar om over het opgewarmde asfalt te gaan scheuren (nu ja, scheuren...). Totnutoe had ik enkel wat kilometertjes binnenshuis afgemaald, maar met zo'n mooi weer kan je toch moeilijk binnen blijven hé?!? Samen met mijn schattie een anderhalf uur rondgebold, afgeklokt op 41km, goed voor een gemiddelde snelheid van 27km/u. Toegegeven, inclusief een beetje wieltjeszuigerij, maar mijn schattie heeft echt een sexy kontje zenne, ik moét daar gewoon af en toe eens achter rijden, geeft me een extra energieboost! ;-)

Zaterdag was het tijd voor mijn schattie zijn energieboost. Na zijn valpartij in de eerste koers van het nieuwe seizoen was dit nog maar de derde keer dat hij aan de start kon verschijnen. Helaas was hij niet alleen aan de start, er kwamen op de kop af 200 renners opdagen. Na bijna een hele koers achteraan het peloton te hangen, reed mijn schattie op de juiste moment naar voor, zodat hij nog kon meespringen met een groepje waardoor een kopgroep van ongeveer 20 renners ontstond. Aan de meet wist hij nog een knappe 5e plaats uit de brand te slepen. Al bij al een goeie koers om terug wat koersritme op te doen en nog weinig last van de liesblessure, dat belooft voor de komende weken...!! :-)

Ik ben in de namiddag met de mama & vriend op stap geweest. We hebben wat gewinkeld en tussendoor wat van het zonnetje genoten op een rustig terrasje midden in't groen. Daar wel een schoolvoorbeeld gezien van hoe je je kinderen niet moet opvoeden, maar verder was het er zalig genieten...

Zondag uiteraard geen andere keuze dan het volgen van de Ronde van Vlaanderen. Na een grondige poetsbeurt thuis samen met mijn schattie & zijn ouders voor tv gekropen. Ik heb het maar 5 minuutjes uitgehouden en heb me dan een stoeltje gezocht om buiten met een boekje van de zon te gaan profiteren (btw, wreed spannende boek, heb er deze nacht ni goe van geslapen!). Toen er nog 10km gereden moest worden, heeft mijn schattie me terug naar binnen geroepen zodat ik de spannende finale toch nog gezien heb. Boonen was een verdiende winnaar, hoewel ik een zwak heb voor Zabel. (Sinds vorig jaar toch: tijdens fietsvakantie op Mallorca waar ik op m'n eentje wat rondpeddelde - Schattie was met een groepje renners aan't trainen - en Erik Zabel al van ver naar mij wuifde!!! Vriendelijke kerel...) 's Avonds nog een lekker fonduetje naar binnen gespeeld en op tijd in't bedje gekropen om fris aan een nieuwe werkweek te kunnen beginnen.

P.S. Yapede, heel erg bedankt voor de aanmoedigingen, maar het is me dus niet gelukt om voldoende getraind aan de start te komen in Zandhoven. Ik had weinig zin om rode lantaarn te gaan spelen ginder, dus 't zal voor ne volgende keer zijn...

11:07 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

WOW sportieve prestatie...

Gepost door: kjelle | 04-04-05

aha!! een vrouw die ne keer van wielrennen houdt! of heb ik het mis en is 'tenkel omdat uw schattie nen renner is?
ik ben ook een renner (in my dreams) lol :p
allez rode lantaarn ja da's niet geestig hé, alhoewel: iedereen zit u dan toch aan te moedigen?

Gepost door: Lord cms | 04-04-05

Wielrennen Wel euh... in de eerste plaats natuurlijk omdat mijn schattie koerst. Maar nu ik er zo over nadenk, ik heb in mijn jeugdjaren ook ettelijke uren voor tv gespendeerd samen met een van mijn nonkels voor de Tour e.d.
Mijn koersfietske heb ik wel dankzij mijn schattie, allé 't is eigenlijk mijn "schoonpa" die die volledig in elkaar heeft gestoken en er nu voor zorgt dat alles altijd piekfijn in orde is! :-)

P.S. Is het haar intussen al van uw kuit geraakt?!? :-p

Gepost door: Pinnie | 04-04-05

eigenlijk vind ik dat wij vaker zo van die rustige weekends moeten hebben... :D

Gepost door: Anne | 04-04-05

FOEI ! Ik heb tranen met tuiten geweend in het verre Turkije omdat ik de prestatie van topatleet en immer sympatieke Tom B. heb moeten missen, en jij gaat ongegeneerd je voorkeur uitspreken voor Erik Z.
Pinnie, dat is echt FOEI ;-))

Gepost door: Alain | 07-04-05

De commentaren zijn gesloten.