24-03-05

Zinnestreel

Ik sta weeral achter met de belevenissen van de voorbije dagen zie ik. Hoog tijd dus voor een kleine update...

Het voorbije weekend was redelijk druk, maar wel héél plezant. Het begon eigenlijk vrijdag al: zomaar een dagje verlof genomen en het weer zat een beetje mee, dus wat moet een mens dan meer hebben?!? Overdag wat opgerommeld thuis, beetje gekuist, boodschapjes gedaan enz... 's Avonds wachtte er een verrassing... Aangezien ik zaterdag jarig was en er dan thuis een feestje gepland was, had mijn schattie het schitterende idee gehad om een tafeltje te reserveren in een gezellig restaurantje voor een soort pré-verjaardags-feestje... :-)))

Waar we juist naartoe gingen was een grote verrassing, ik moest er enkel voor zorgen dat ik tegen 19u gelaarsd en gespoord klaarstond. Om me op een dwaalspoor te brengen, hebben we wat extra rondgereden, want toen mijn schattie de wagen eindelijk parkeerde, bleek dat we niet zo ver van huis zaten. Eerlijk gezegd, ik dacht dat hij mij voor de gek hield, want ik wist zelfs niet dat er daar een restaurant was! :-p Maar we waren wel degelijk op de juiste plaats, toen we binnenstapten zaten B&S al op ons te wachten in een salonnetje. Dus dat had mijn schattie achter mijn rug met hen geregeld, de bandiet... ;-) Wel een leuke verrassing natuurlijk hé.

Het restaurant wordt door de eigenaars een huiskamerrestaurant genoemd en dat is het ook echt, want je zit daar letterlijk in de huiskamer. Het aperitieven gebeurt in een klein salon, met uitgebreide aperitiefhapjes (o.a. olijven, pistachenootjes, fetakaas & chorizosalami). De chef zorgt zelf voor de ontvangst (of was dat omdat zijn vrouw toevallig afwezig was?!?) en komt bij het aperitieven de menu voorstellen. In dit restaurant kan je immers niet à la carte eten, maar is er een tweewekelijks wisselend menu, waarbij de chef uiteraard wel de nodige alternatieven voorziet wanneer je je niet volledig in het voorgestelde menu kan terugvinden. Maar ik had wel zin om me verder te laten verrassen (er stonden een aantal totaal onbekende dingen op de menukaart) en dus volgden we de chef.

Na het aperitieven mochten we aan tafel gaan en kregen we eerst nog een proevertje van het huis aangeboden: gerookte zalm gegarnierd met ui en peterselie. Hoewel ik geen echte visliefhebber ben, was dat een geslaagde opener. Het eerste gerecht van de menu was terrine van rogvleugel met kappertjes en een yoghourtsausje. Verfrissend en ondanks de kappertjes héél erg lekker... ;-) Daarna volgde er een soepje, nl. wortelsoep met gerookte heilbot. Opnieuw een erg geslaagde combinatie, de heilbot maakt de normaalgesproken nogal flauwe wortelsoep een stuk pittiger. Het volgende gerecht was tajine van pens op de wijze van Saida. Bij tajine konden we ons allevier nog wel iets voorstellen en bij pens dachten we dat ook... Maar toen de dekseltjes van de kleine tajines werden gehaald, bleek dat beeld niet helemaal te kloppen. Het was dus geen bloedpens of iets dergelijks, maar pens in de echte betekenis van het woord (maag dus). Een rare gedachte om zoiets te gaan opeten, maar eigenlijk was het niet zo slecht van smaak. Van structuur is dat trouwens ook nogal raar, sommige stukjes hadden min of meer een honingraat structuur, terwijl andere gewoon gaaf waren. In de tagine zaten verder nog erwtjes en kikkererwten en een speciale kruidenmengeling van de vrouw des huizes, die van afkomst Marokkaanse is. De kruidenmengeling zorgde wel voor een speciale geur, waardoor mijn schatje enkel de groentjes heeft opgegeten en maar een paar stukjes pens heeft geproefd. Een eerder aardig tussengerechtje, ik zou het niet meteen kiezen als het ergens op een kaart stond, maar wel eens leuk om de "exotische" toer op te gaan... ;-) Na deze speciale zintuiglijke ervaring volgde het hoofdgerecht: lamsnootjes met kruidenkorst, mosterdaus, jonge groenten en aardappelgratin. Gewoonweg o-ver-heer-lijk, njammie...!! Dit werd wel opnieuw door iedereen erg gesmaakt! De chef kwam bovendien vragen of iedereen voldoende had of dat hij nog voor iemand een stukje vlees extra moest bakken. Bij de verschillende gerechten wordt telkens een aangepaste wijn voorgesteld en zowel water als wijn worden zeer regelmatig bijgevuld. Tot slot volgde het dessert: gestoofde appel met kaneelijs, ook hier was niets op aan te merken, héél lekker. Om af te sluiten werd er nog koffie geserveerd met een berg hoofdzakelijk zelfgemaakte koekjes. Ook nu werd er meermaals met de koffiekan rondgegaan en kregen we nog een extra koekje dat men blijkbaar was vergeten op de koekjesschotel.

Kort samengevat was dit een erg geslaagde avond. Het is niet zo dat we wekelijks in één of ander poepsjiek, duur restaurant gaan tafelen, dus dit was een uitzonderlijke ervaring. In de eerste plaats omdat het geen poepsjiek restaurant is, maar eerder een restaurant waar je je thuisvoelt dankzij de huiselijke sfeer. En in de tweede plaats omdat het geen superduur restaurant is, zeker als je bekijkt wat er allemaal geserveerd werd. Dit was zeker en vast voor herhaling vatbaar, ik ben verkocht...

Voor de nieuwsgierigen onder jullie, hier vind je meer informatie over het restaurant in kwestie. Een echte aanrader!

12:13 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Water Het water kwam me in de mond bij het lezen van dit stukje lectuur. Ik kan me voorstellen dat je opgetogen was met deze verrassingsavond.

Gepost door: Koen | 24-03-05

Manneke Heb ik goesting gekregen. Pinnie ge moogt ons dat niet aandoen.

Gepost door: yapede | 24-03-05

ik heb zo al een tijdje in de mot dat eten wel één van je lievelingsbezigheden is, niet?? :D

Gepost door: Anne | 24-03-05

Re's @ Koen: ik was uiteraard in m'n nopjes met zo'n fantastische verrassing, ik heb er met volle teugen van genoten!
@ yapede: sorry, sorry, sorry... maar ik kon dit toch moeilijk NIET op m'n blogje zetten hé ;-)
@ Anne: bwa eten... da valt eigenlijk nogal mee zenne... zoals ik al schreef, we zitten zeker niet elk weekend in een of ander peperduur restaurant zenne. Maar af en toe eens lekker eten of wat experimenteren met bakken kan geen kwaad hé... :-D

Gepost door: Pinnie | 25-03-05

De commentaren zijn gesloten.