08-03-05

Come on baby light my fire...

Zal één van onze buren gisterenavond aan't zingen geweest zijn. Zo rond een uur of half negen kwamen er plotseling een paar brandweerwagens met het nodige lawaai door de straat gesjeezd. Nu op zich is dat niet zo speciaal, de brandweerkazerne is hier praktisch achter de hoek, dus we horen dat wel meer (gelukkig niet al te vaak). Maar deze keer kwamen ze effectief door onze straat, hoewel die min of meer doodloopt op't einde (laatste stukje is enkelrichting om precies te zijn). Met andere woorden, de brandweermannen waren uitgerukt voor een probleempje in onze wijk.

Ik had er verder geen aandacht aan besteed - ramptoerisme is niet zo meteen mijn ding - maar toen ik effe later naar de keuken ging voor een drankje, zag ik wat er aan de hand was. De brandweerwagens stonden bij een huis in de straat achter ons en de vrijwilligers van de brandweer deden een verwoede poging om een kleine brand onder controle te krijgen. Gelukkig bleek het wel mee te vallen (vanop afstand dan toch), het was de schouw die op één of andere manier vuur gevat had. Toch wel een beetje spannend, zoveel rookontwikkeling voor een paar vlammetjes die uit de schouw kwamen. De brandweer had alles snel onder controle en deze morgen stond het huis nog mooi recht zonder veel schade op't eerste gezicht. Die mensen hebben dus geluk gehad... Toch knap hoe die brandweermannen zo snel ter plaatse zijn, aangezien hier in de gemeente de brandweer voor het grootste deel op vrijwilligers draait. Een pluim voor die gasten!

11:11 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Oei Hopend waren er geen gewonden

Gepost door: michel | 08-03-05

ook es meegemaakt kwam 's nachts te voet terug van het jh, tot ik opeens geen steek meer zag. Mijn frank viel echt niet. Bed binnen, en de volgende morgen vertelt mijn moeder dat er een paar huizen verder zo lichtelijk een gans huis is uitgebrand... :s'k Was nochtans niet zat... :s

Gepost door: steffie | 08-03-05

Ik heb veel bewondering voor vrijwillige brandweermannen. Ongevaarlijk is het zeker niet.

Gepost door: yapede | 08-03-05

ff komen vertellen dat ik verhuisd ben: moppie.skynetblogs.be

Gepost door: Steffie | 08-03-05

De commentaren zijn gesloten.