07-03-05

Treezebeezen

Deze morgen zat ik weer eens op de treezebeezenbus... Ik maak nu ongeveer een klein jaar gebruik van het openbaar vervoer om 's morgens op het werk te geraken en uiteraard 's avonds ook opnieuw thuis te geraken. Ik verbaas me nog steeds over het grote aantal jongeren dat dezer dagen met de bus naar school gaat. Blijkbaar zijn er niet zoveel "goeie" middelbare scholen in de kleinere steden en gemeentes en/of is het "in" om je kinderen in hartje Antwerpen naar school te sturen. Wij kozen vroeger de school die bij wijze van spreken het kortste bij was en reden dagelijks met ons fietske, door weer en wind als het moest, naar school. Tijden veranderen... (of word ik oud?!?)

Regelmatig gebeurt het dat ik 's morgens op een bus stap waar zich achteraan al een groepje pubers heeft genesteld. In het begin vond ik het best wel leuk om de jongedames in kwestie een beetje te observeren. Het duurde niet zo lang voor ik alle namen kende, aangezien één van de meisjes altijd heel luid om aandacht schreeuwde van haar vriendinnetjes ("Lou, Loooooouuu, LOOOOOOUUU!"). Zo is er dus Lou, die af en toe in't Engels converseert met een meisje met hollands accent die eigenlijk net zo goed als Lou zelf Nederlands spreekt. Caroline is eerder luidruchtig en heeft veel aandacht nodig, zij blijft ook altijd rechtstaan en eist haar "vaste plekje" op als een van de andere meisjes aan haar paal hangt (nu ik het hier zo zie staan, lijkt het eerder een situatie uit Matroesjka's dan een lijnbus op een doordeweekse ochtend). Je hebt ook nog Bénédicte, Stefanie en eentje zonder naam die meestal redelijk rustig blijven in al het tumult.

Een levenslustige bende dus, en dat al van 's morgens vroeg terwijl ik soms nog een dutje probeer te doen. Helaas lukt dat meestal niet, want deze meisjes komen steevast boven het volume van mijn muziek uit. Vandaag was er wel een grappig voorval. Een onbekend gezicht vervoegt al hijgend het vertrouwde groepje. Nadat er eentje "hey Julie!" heeft geroepen, ploft het meisje nog steeds hijgend neer. Na een minuutje of vijf is ze er eindelijk bovenop en legt uit dat ze naar de bus moest LOPEN deze morgen. En dat is ze blijkbaar niet echt gewoon... ;-) (En het was haar aan te zien ook trouwens!) Na een tijdje ging het gesprek over rijen, wiskunde dus. Er was een kleine discussie over wie dat al gezien had en wie niet. Tot ons Julie plots uitroept: "oh nee, ik heb da programma ni gezien, jullie wel?" Iedereen uiteraard verbaasd: "welk programma???" Julie opnieuw: "awel, da programma met ... over da rijden" Hilariteit alom! Wiskunde, naast lopen, is dus wel degelijk niet de sterkste kant van Julie... ;-)

11:26 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

ik kan er van meespreken ik maak 's morgens ook altijd de scholierentamtam mee op de bus, bij mij zijn het een stel 12-jarigen die het nogal bont maken. Ik stel me daar dan soms enorme vragen bij wat dat daar nog van gaat worden....

Gepost door: Ruthje | 07-03-05

Ja dah dom ding... :op
Bij mij op de bus zitten zelfs kleine ventjes van 8-9 jaar hun ochtendhumeur uit te slapen als ik opstap... Die komen blijkbaar helemaal van Lier ofzo naar hartje Antwerpen voor de felbegeerde (zo blijkt toch) Jezuïeten... Alsook een trio meiden die dit jaar blijkbaar in het 6de middelbaar zitten... aan hun nekomvang te zien... Ga je je per stond oud voelen, toch?!? Erg gewoon ;o)

Gepost door: Talia | 07-03-05

Ach De jeugd van tegenwoordig...

Gepost door: Fresco | 07-03-05

da is altijd de max! zo van die pubers! Leuk leuk! :D

Gepost door: steffie | 07-03-05

Dat wicht kende geen rijen? Die gaat nooit getrouwd geraken, me gedacht. Ge hebt toch wel reclame gemaakt voor mijn blog?

Gepost door: lord blotbilski | 07-03-05

Helaas Lordje, helaas... Toen ik over u begon, vroeg ze meteen of u uit "Lord of the rings" kwam... Volgens mij is het een verloren zaak...

Gepost door: Pinnie | 08-03-05

De commentaren zijn gesloten.