01-03-05

Rijsttaart

Afgelopen zaterdag nog eens een nieuw bakseltje uitgeprobeerd en aangezien steffie denkt dat ik niks anders doe dan eten, moet ik dat hier toch ne keer uit de doeken doen hé... ;-)

Ik had onlangs bij Aveve een mix voor rijsttaart gekocht op aanraden van een kennis. Om het mezelf echt supergemakkelijk te maken, had ik ook een voorgeprepareerde taartbodem gekocht in de supermarkt. Zodus, ik moest enkel maar de mix klaarmaken zoals op het pakje stond. Vol spanning daarmee begonnen en lap... het liep al bijna van het begin mis! In al mijn hevigheid had ik melk genomen i.p.v. water, dus zeer voorzichtig de reeds afgemeten melk opnieuw in de bus gegegoten. :-p Tweede poging: water afgemeten, mix bijgevoegd, goed gemengd en zoals voorgeschreven 2 uurtjes laten rusten (eigenlijk net iets langer, da leg ik nog wel eens uit). Daarna eitjes gescheiden, eierdooiers bij het beslag, eiwit opgeklopt en voorzichtig door het beslag gemengd. Vervolgens taartbodem uitgerold in de taartvorm, beslag erin gegoten en een poging gedaan om er een opgeklopt ei op te smeren. Ik zweer het, ni simpel als je geen borsteltje of iets dergelijks bij de hand hebt! Heel dat ding de oven in en een kleine 40 minuutjes bang afwachten wat het resultaat zou zijn...

Het begon hoe langer hoe lekkerder te ruiken en ik moet eerlijk bekennen, de rijsttaart bleek ook zo lekker te smaken als ze eruit zag (al zeg ik het zelf)! ;-) Enkel de rand is iets hoger uitgevallen dan verwacht, maar mijn schattie vind da lekker zo. Zo'n rijsttaart is heel makkelijk klaar te maken, niet veel werk aan en wreed lekker, kortom: zeker voor herhaling vatbaar!

14:54 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

mmmmmmmm Amaai heb nu even pauze op het werk,weer eens gaan zien naar u tof blogje,mmmm rijsttaart,eet ik graag,zal dat ook eens moeten maken,zal dat eens proberen,zeg wel proberen,hopend dat het leukt hihihi.
Finn weegt nu al 3kg,goed he,en dit op een week tijd,gaat ne flinke jongen worden,
groetjes

Gepost door: michel | 01-03-05

Wat een leuke tip! Dat ga ik ook eens proberen. Zouden er nog andere mogelijkheden zijn? Chocolade-taart, frangipane-taart, kriekentaart...
Hmm, opent mogelijkheden!

Gepost door: a-woman | 01-03-05

@ a-woman Als ik het me goed herinner vind je daar o.a. ook mix voor frangipanetaart, flantaart, chocoladetaart, speculaas, cake, enz...
Mogelijkheden genoeg dus! ;-)

Gepost door: Pinnie | 01-03-05

Hm als ik echt eens heel veel moed heb ga ik het ook proberen. :-p

Gepost door: AV | 01-03-05

Zeker voor herhaling vatbaar en dan een stukje opsturen naar mij, OK?

Gepost door: Fresco | 01-03-05

Als daar tikkeneikes in zijn, dan kan dat niet slecht zijn!

Gepost door: lord blotbilski | 02-03-05

Re's @ AV: 't is echt beresimpel, gewoon doen! ;-)
@ Fresco: "Fresco - Studio 4 - Gent" is voldoende voor de postbode?!?
@ Lord: Een ei hoort erbij! En't is inderdaad ni slecht...

Gepost door: Pinnie | 03-03-05

De commentaren zijn gesloten.