21-02-05

Thai

Zaterdagavond met een paar vrienden afgesproken om te gaan eten in Thai White House in Lier. We hadden een tijdje terug het idee opgevat om een soort wereldreis te maken, op culinair vlak dan toch... ;-) Na een geslaagde Marokkaanse avond in het Bizanaat in Antwerpen stond afgelopen zaterdag dus de Thaïse keuken op het menu.

Het interieur van Thai White Houwe is modern en strak, weinig oosterse invloeden op het eerste gezicht, maar er hangen wel 2 grote schermen binnen (één op het gelijkvloers en één op de eerste verdieping) waarop beelden uit Thaïland worden geprojecteerd, afgewisseld met muziekfragmenten en tot onze grote verbazing ook "live" beelden uit de keuken. Uiteraard hilariteit alom toen bleek dat er bananen door het beeld schoten korte tijd nadat we onze dessert (banaan in kokosmelk & gewokte pannenkoek met banaan) hadden besteld... ;-)

Het eten is heel lekker, verfijnd van smaak, sommige gerechten licht pikant, maar daar staat dan ook een pepertje bij als waarschuwing. We hebben ons eens een keertje volledig laten gaan en hebben achtereenvolgens een aperitiefje (met een hapje van het huis!), voorgerecht, hoofdgerecht en dessert binnengespeeld. De rekening achteraf viel ook best wel mee: om en bij de 37 euro per persoon. Niet dat we elke week zo'n bedrag uitgeven op restaurant, maar voor al wat we met veel smaak opgesmuld hebben, vind ik dit vast en zeker een meer dan aanvaardbare prijs.

Kort samengevat: gezellige, sfeervolle inrichting, vriendelijke bediening en verfijnde gerechtjes die mooi worden geserveerd. Een echte aanrader dus! Voor de geïnteresseerden, op hun website vind je o.a. een hoop sfeerfoto's en de menukaart terug.

Volgende wereldkeuken wordt normaalgezien Braziliaans, nl. Fogos, opnieuw in Antwerpen. Al een paar zeer goeie dingen van gehoord, dus waarschijnlijk wel de moeite om zelf eens te gaan proeven. Enkel nog kwestie van een datum te prikken...

15:11 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Leuk idee zo'n culinaire wereldreis. Zo komt een mens nog eens ergens.:-)

Gepost door: AV | 21-02-05

Mmmm hoeveel keer eet gij op nen dag??? Of kom ik altijd op de verkeerde momen??? :p :D

Gepost door: steffie | 21-02-05

Awel dat is nu eens een fantastisch idee zie. Dat moet ik ook eens proberen door te voeren.

Gepost door: Péke | 22-02-05

Misschien probeer ik dat ook wel eens uit.

Gepost door: yapede | 22-02-05

hey dat is daar echt goed,ben daar ook geweest met chanti,want zij woont in lier,dus ken daar bijna alle restaurantjes,zoals verleden keer mexicaans gaan eten op het zimmerplan,is in de plaats gekomen van dat smal cafeke vroeger,wel smaakt goed hehehe
groetjes

Gepost door: michel | 23-02-05

telefoonnummer Ik ben op zoek naar het telefoonnummer van Bizanaat, maar kan het nergens vinden. Kent toevallig iemand van de telefoonnummer?
Alvast bedankt.

Gepost door: Evy | 24-02-05

Bizanaat Telefoon: 03/230.10.04
Adres: Kleine Hondstraat 3 - 2018 Antwerpen

Gepost door: Pinnie | 24-02-05

nummer is het mogelijk dat het bizanaat van nummer is verandert?

Gepost door: Olivia | 28-12-05

De commentaren zijn gesloten.