09-02-05

R.E.M.

Maandagavond 7 februari 2005 - Sportpaleis Antwerpen

Een uitverkochte zaal, boordevol Shiny happy people. Een schitterend voorprogramma, namelijk special guest The Thrills. Zelden zo'n goei voorprogramma gezien (allé gehoord feitenlijk), met uitzondering van Tom Helsen die een paar maanden geleden Vorst Nationaal mocht opwarmen voor Dido.

Stipt om 21u30 was het zover: Michael Stipe en de zijnen kwamen op het podium, een paar tikjes op de micro als was het om te zeggen hier ben ik!. Uiteraard de zaal compleet uit de bol... Om één of andere duistere reden had Stipe een soort band (zwart of groen, zijn we niet helemaal uit) rond zijn ogen geschilderd. Het was me eerst nog niet opgevallen, maar er hing een gigantisch scherm waar de ganse tijd knappe beelden en montages op werden getoond, waardoor je de groepsleden ook af en toe in close-up te zien kreeg. Knap gedaan!

Bij de eerste 2-3 nummers sloeg de schrik me even om het hart, ik kende ze niet... En we hadden nochtans zoveel van dit concert verwacht! Al een hele week luisterde ik 's morgens naar de laatste nieuwe - Around the sun - op de bus, maar helaas... En toen begon het... de eerste bekende klanken (voor mij althans!) weerklonken uit de boxen! Schitterend...!! De rest van de avond bleef het zo... Nummers van de nieuwe cd afgewisseld met oudere nummers en uiteraard ook de échte klassiekers zoals Everybody hurts, The one I love, Losing my religion en Man on the moon zijn de revue gepasseerd. Tussendoor ook 2 protestsongs tegen "the government of the United States of Amerika", wat op een zeer warm applaus werd onthaald.

Kort samengevat: een schitterend concert, de hooggespannen verwachtingen werden volledig ingelost!

15:53 Gepost door Pinnie | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

'k had graag ook willen gaan maar ja :s

Gepost door: steffie | 09-02-05

merde Ik ben jaloers!

Gepost door: AV | 09-02-05

De commentaren zijn gesloten.